Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/12/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στο "ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5"

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό 105,5 στο κόκκινο (Μπούλικα Μιχαλοπούλου) για το εφιαλτικό για τους εργαζόμενους 2011 και για τις ελπίδες που μπορεί να γεννηθούν το 2012, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το 2011 ήταν μία εφιαλτική χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και η τρόικα περιέκοψαν δραστικά τους μισθούς, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις  και τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα. Αυξήθηκαν  υπέρμετρα οι τακτικοί και έκτακτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι για τους εργαζόμενους και τα μικρομεσαία εισοδήματα, η ύφεση βάθυνε, έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έγιναν μαζικές απολύσεις εργαζομένων, η ανεργία έφτασε σε πρωτοφανή για τη χώρα μας ύψη και η φτώχεια και εξαθλίωση έγιναν καθημερινότητα για τα λαϊκά στρώματα.

Ωστόσο το 2011 μας αφήνει ως αγωνιστική παρακαταθήκη τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες με αποκορύφωμα τις δύο πανελλαδικές πανεργατικές 48ωρες απεργίες που οδήγησαν στην κατάρρευση και ανατροπής της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου  καθώς και το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης προς τα θύματα των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών που αναπτύχτηκε σε πολλούς δήμους και γειτονιές όλης της χώρας.

Οι βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές θα συνεχιστούν και το 2012, αφού η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - Ακροδεξιάς θα συνεχίσει τις πολιτικές της προηγούμενης. Θα υπογράψει επίσης τη νέα δανειακή σύμβαση και το ακόμα σκληρότερο μνημόνιο που θα τη συνοδεύει.

Μέσα όμως σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που αφήνει το 2011 και προδιαγράφει το 2012 γεννιούνται και τρεις νέες ελπίδες για τη νέα χρονιά, που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες ανατροπές. Οι ελπίδες αυτές έχουν να κάνουν με τη συνέχιση και την ένταση των κοινωνικών και εργατικών αγώνων με στόχο να ανατρέψουν τις κατεδαφιστικές πολιτικές, αλλά και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει, με τη συνέχιση και την περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεων και του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης στα θύματα της κρίσης και των κυβερνητικών και τροικανών πολιτικών και με την ευόδωση των προσπαθειών και διεργασιών για κοινές δράσεις, την πολιτική συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς με βάση ένα κοινό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και τη συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου και μίας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας με στόχο να αναδείξει μία αριστερή – προοδευτική κυβέρνηση που να σταματήσει τη λεηλασία του λαού και της χώρας.

To Γραφείο Τύπου