Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/09/2002

Ανακοίνωση του Συνασπισμού για την επικείμενη επίθεση στο Ιράκ

Ο Συνασπισμός εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ εναντίον του ΙΡΑΚ. Καταδικάζει την "αυτοκρατορική" λογική του προέδρου Μπους που είναι έτοιμος για μια νέα εκστρατεία, παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και αδιαφορώντας για τις δραματικές και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Όταν ακόμα και αμερικανοί στρατηγοί, πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι αρνούνται την πολεμική επιχείρηση κατά του ΙΡΑΚ, δυστυχώς στη χώρα ορισμένοι συμβουλεύουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η συμμετοχή στον πόλεμο.

Ο ΣΥΝ καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενωτικού, μαζικού, αντιπολεμικού κινήματος που σε συντονισμό με την παγκόσμια κατακραυγή να αγωνιστεί για την αποτροπή του πολέμου.

Καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αφουγκραστεί την φιλειρηνική διάθεση του ελληνικού λαού, να καταβάλλει κάθε προσπάθεια μαζί με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να ματαιωθούν τα πολεμικά σχέδια του Μπους που θα πλήξουν και την προοπτική της ενωμένης Ευρώπης. Να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καμία ελληνική συμμετοχή και διευκόλυνση στις προετοιμαζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις.

To Γραφείο Τύπου