Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/12/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, στο ραδιόφωνου του ΣΚΑΪ (Β.Κουφόπουλος) για την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Έχουμε μια νεοσυσταθείσα υπηρεσία, μόλις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, την οικονομική εισαγγελία, η οποία υποτίθεται ότι συγκροτείται ακριβώς για να ασχοληθεί με ζητήματα οικονομικού εγκλήματος, μεγάλων φορολογικών παραβάσεων και μεγαλοφειλετών, αλλά και όχι μόνο αυτά. Βλέπετε, ότι σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τα μεγάλα λόγια και τις διακηρύξεις ότι θα πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο, βγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι και καταγγέλλουν παρεμβάσεις. Για να φτάσει όμως το μαχαίρι στο κόκαλο πρέπει να μην υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Απʼ ότι γνωρίζω, οι δυο υπουργοί έβγαλαν μια κοινή μακροσκελή δήλωση. Εκείνο όμως που θα έπρεπε να κάνουν, πέρα από τη μακροσκελή δήλωση, είναι να διατάξουν να υπάρξει μια προκαταρκτική εξέταση, η οποία μπορεί να γίνει είτε με δική τους απαίτηση, είτε με απαίτηση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, για τα όσα καταγγέλλονται δημόσια. Να ζητήσουν μια προανακριτική εξέταση για την οποία είναι αρμόδιος είτε ο κ. Τέντες, ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είτε ο αρμόδιος υπουργός.

 Γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς είχαν ασχοληθεί με πάρα πολλά σοβαρά ζητήματα και μεταξύ άλλων ήταν και αυτό που είχε να κάνει με την ΕΛΣΤΑΤ και τα όσα έχουν συμβεί γύρω από τα μεγέθη του ελλείμματος και πως τελικά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν το αντίστοιχο πολιτικό κλίμα, το οποίο διευκόλυνε επιλογές που έγιναν μετά σε σχέση με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά και ζητήματα που αφορούν μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα. Να θυμίσω ένα πάρα πολύ γνωστό με το οποίο είχε ασχοληθεί η οικονομική εισαγγελία που ήταν αυτό της PROTON BANK, του κ. Λαυρεντιάδη και είναι σε εξέλιξη. 

Αντιλαμβάνεστε ότι αν υπάρχουν παρεμβάσεις τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και σε καμιά περίπτωση δεν χωράνε υπεκφυγές ή βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως αυτές που συνηθίζει και πολλές φορές ακούμε από τον υπουργό Οικονομικών. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να προχωρήσουν οι αρμόζουσες διαδικασίες. Επιβάλλεται να ακουστούν ονόματα και αν όχι τώρα πότε; Έχουμε μια κοινωνία η οποία συμπιέζεται και ένας λόγος παραπάνω για να προχωρήσει η διαδικασία και να διασωθεί η όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στον πολιτικό κόσμο.

To Γραφείο Τύπου