Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/12/2011

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη: Επιστολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη και κ. Μουζακίτη

•    Ποιες κυβερνητικές ενέργειες και πιέσεις εξανάγκασαν σε παραίτηση τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη;

•    Ποιες υποθέσεις χειρίζονταν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς;

•    Στη βουλή φέρνει με επείγουσα ερώτησή του προς τους υπουργούς οικονομικών και δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το μείζον θέμα που εγείρεται με την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει όσα καταγγέλλουν στην επιστολή παραίτησής τους οι δύο εισαγγελείς περί προσχηματικής αντικατάστασής τους με σχέδιο νόμου που έχει ετοιμαστεί. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ιδιαίτερα ότι οι παραιτηθέντες εισαγγελείς χειρίζονται κρίσιμες υποθέσεις μη καταβολής ΦΠΑ και χρεών προς το δημόσιο.

Ο Δ. Παπαδημούλης ερωτά τους υπουργούς οικονομικών και δικαιοσύνης πως απαντούν στην καταγγελία των δύο εισαγγελέων ότι επιχείρησαν κυβερνητικές μεθοδεύσεις «η αντικατάσταση και η απαλλαγή από την παρουσία τους».

Ο Δ. Παπαδημούλης ζητά τέλος να ενημερωθεί ποιες υποθέσεις χειρίζονταν ως σήμερα οι παραιτηθέντες εισαγγελείς και αν περιλαμβάνεται σ αυτές η δικαστική διερεύνηση της γνώστης υπόθεσης Καπελέρη που σχετίζεται και με την υποβολή παραίτησης του πρώην γραμματέα του υπουργείου οικονομικών κ. Διομήδη Σπινέλη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

28/12/11

Ερώτηση

Προς τους  κ.κ. Υπουργούς 

Οικονομικών

Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Επιστολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη και κ. Μουζακίτη

•    Ποιες κυβερνητικές ενέργειες και πιέσεις εξανάγκασαν σε παραίτηση τους κ. Πεπόνη και Μουζακίτη;

•    Ποιες υποθέσεις χειρίζονταν οι παραιτηθέντες εισαγγελείς;

    Με την επιστολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων κ. Πεπόνη και κ. Μουζακίτη καταγγέλλονται ευθέως συγκεκριμένες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την παρέμβαση στο εν εξελίξει έργο της δικαιοσύνης στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος.

Ερωτώνται οι κ.κ.  Υπουργοί

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης