Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
26/09/2002

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ για ισότιμη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών κατά την πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Νίκος Βούτσης, μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Αγγ.Στάγκο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Συνάντησα τον. κ.Στάγκο και συζήτησα μαζί του θέματα που έχουν σχέση με την ισότιμη και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών κατά την πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Εμείς βλέπουμε αυτό που βλέπει ο κάθε πολίτης. Πηγαίνουμε σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές με μία ακραία πόλωση και με μία διαφήμιση θορυβώδη και πάρα πολύ ακριβή, με την εμπορική γλώσσα των συνθημάτων και όχι με την ζωντανή γλώσσα των προβλημάτων. Ζητάμε λοιπόν να υπάρχει δυνατότητα για όλους να επικοινωνήσουν με τους πολίτες. Πολύ περισσότερο διότι τα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι ανοιχτά και σ΄ αυτά τα προβλήματα είναι υπόλογοι όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν την ευθύνη να δώσουν απαντήσεις σε όλη τη διάρκεια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Η δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι η τηλεόραση που μπορεί πραγματικά να δώσει διακριτό δείγμα και στα άλλα μέσα ενημέρωσης και να εξασφαλίσει τη δυνατότητα σε όλους να επικοινωνήσουν με τους πολίτες.

Είχαμε ουσιαστική και εγκάρδια συζήτηση με τον κ. Στάγκο. Νομίζω ότι η ΕΡΤ μπορεί να προσφέρει ποιοτικά προς την κατεύθυνση του πλουραλισμού, της ισοτιμίας και της αντικειμενικότητας, που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η ελληνική κοινωνία σήμερα.

To Γραφείο Τύπου