Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/12/2011

Δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσα μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Μουλόπουλο, τον Πάνο Λάμπρου, μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργο Γαβρίλη και Ζώη Πεππέ, μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας σήμερα Σάββατο 31/12, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Αμέσως μετά ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημ. Βίτσας δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε και πάλι τους απεργούς εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στο δίκαιο αγώνα τους. Δύο μήνες τώρα οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας έχουν γίνει το σύμβολο της αντίστασης όλης της εργατικής τάξης και ο αγώνας τους έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Η επιτυχία των απεργών της Χαλυβουργίας, όπως και η επιτυχία των απεργών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοσίας είναι νίκη για όλους και όλες.

Η Πρωτοχρονιά του 2012 είναι για τους εργαζόμενους και τους ανέργους η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Πολλοί θα δώσουν ευχές και θα μιλήσουν για ελπίδα. Οι εργαζόμενοι δημιουργούν την ελπίδα, όχι με ευχές, αλλά με τα ίδια τους τα χέρια.. Με αγώνα, αντίσταση, ενότητα, αλληλεγγύη και συμπαράταξη.

Η νέα χρονιά απαιτεί από όλους μας αγώνα, ανατροπή και μια μεγάλη αλλαγή υπέρ των αναγκών της κοινωνίας.

Καλή αγωνιστική και νικηφόρα χρονιά.»

To Γραφείο Τύπου