Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/01/2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση Παπαδήμου επαναφέρει τα εκβιαστικά διλήμματα για την επιστροφή στη δραχμή στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει το λαό για την υλοποίηση των ήδη ψηφισθέντων, αλλά και την ψήφιση νέων μέτρων μνημονιακής βαρβαρότητας.

Η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι ληστρικοί φόροι, αλλά και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελούν μια πρόγευση για τη συνέχιση της επίθεσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Τόσο οι σημερινές δηλώσεις του  κυβερνητικού εκπροσώπου, όσο και παρεμφερείς δηλώσεις που συνδέουν την παραμονή στο ευρώ με τη μοιρολατρική αποδοχή των νέων μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν ούτε την ένταξή τους στη συνήθη προπαγάνδα εκφοβισμού του λαού, αλλά ούτε και το γεγονός  ότι η κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία  δεν είναι παρά το άμεσο αποτέλεσμα της μνημονιακής λιτότητας και είναι αυτή η πολιτική που οδηγεί σε διάλυση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής είναι καταστροφική για τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους, όπως και η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Ο λαός πρέπει να εκφράσει μέσα και από τις εκλογές τη βούλησή του για μια νέα πορεία της χώρας, αλλά και των λαών της Ευρώπης,  με βάση τη δημοκρατία, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου