Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2012

Δήλωση Νίκου Παπαδόπουλου, υπεύθυνου Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ: Να μην πληρώσει ο αγροτικός κόσμος τα διαχειριστικά λάθη των Υπουργών!

Σε μία εποχή σκληρής οικονομικής λιτότητας καλούνται οι Έλληνες αγρότες να επιστρέψουν χρήματα για αποζημιώσεις που έλαβαν μέσω του ΕΛΓΑ, για το 2008 για καταστροφές σε καλλιέργειες τους, τις οποίες διεκδίκησαν με τις μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις το 2009.

Οι διεκδικήσεις των αγροτών το 2009 για αποζημιώσεις ήταν ένα δίκαιο, αλλά και διαχρονικό αίτημα τους. Ο τρόπος και η διαδικασία καταβολής τελικά των χρημάτων δεν αφορά τους αγρότες, ούτε τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, αλλά τον τότε Υπουργό κ. Χατζηγάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την τότε αξιωματική αντιπολίτευση που δια στόματος του κ. Παπανδρέου πλειοδοτούσε, ζητώντας 1 δις Ευρώ για τους αγρότες.  Ευθύνες όμως έχει και ο σημερινός Υπουργός, ο κ. Σκανδαλίδης,  που δεν φρόντισε εγκαίρως να διευκρινίσει το όλο ζήτημα στην ΕΕ.

Οι τυχόν γραφειοκρατικές παραλείψεις, τα διαχειριστικά λάθη και οι πελατειακές και πολιτικές σκοπιμότητες του κάθε Υπουργού και της κάθε κυβέρνησης δεν αφορούν τον αγρότη, ιδίως σε μία εποχή μείωσης των εισοδημάτων και εξόντωσης της ελληνικής υπαίθρου.

Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα και καλούμε τον τότε Υπουργό κ. Χατζηγάκη να αναλάβει τις ευθύνες, πολιτικές και οικονομικές, αλλά και τον κ. Σκανδαλίδη να εξαντλήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα, ώστε να μην επιβαρυνθούν αυτό το ποσό ούτε οι αγρότες, αλλά ούτε και το σύνολο των φορολογουμένων.

To Γραφείο Τύπου