Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/01/2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΣΤΟΝ ALTER ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, στον ALTER και στον Κόσμο του Επενδυτή, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι αγώνες αυτοί έχουν ως κοινή συνισταμένη την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μετακύλιση των όποιων απωλειών στα κέρδη της πλουτοκρατίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Παράλληλα, καταγγέλλουμε το ενδεχόμενο κλεισίματος οποιουδήποτε από αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως σοβαρό πλήγμα για τη δημοκρατία και την πολυφωνία που οφείλει να τη χαρακτηρίζει. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύουμε ότι η σημερινή κρίση στον Τύπο αναδεικνύει με δραματικό τρόπο τον επιλεκτικό τρόπο χρηματοδότησης των φίλιων προς την εκάστοτε κυβέρνηση ΜΜΕ, αλλά, συγχρόνως, και την απουσία κάθε κρατικού ελέγχου στον τρόπο χρήσης αυτών των κονδυλίων.  Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο, την ώρα που οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων, περιοδικών και καναλιών έχουν συσσωρεύσει τεράστιες προσωπικές περιουσίες. 

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Ταυτόχρονα, χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για το συντονισμό των εργασιακών απεργιακών επιτροπών από διαφορετικά μέσα ενημέρωσης  και τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, ανεξαρτήτως νομικής σχέσης εργασίας ή ειδικοτήτων.  Πεποίθησή μας είναι ότι οι αγώνες αυτοί μπορούν και πρέπει να συνδεθούν και να αγκαλιαστούν από τους ταξικούς αγώνες της υπόλοιπης κοινωνίας, ενάντια στα κάθε είδους μνημόνια και πολιτικές λιτότητας, που παράγουν ένα ζοφερό τοπίο μαζικής ανεργίας και μακροχρόνιας οικονομικής εξαθλίωσης.


ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ