Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/01/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ρ/κο σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84» (Δ. Σαρρή) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τις δηλώσεις Παπανδρέου-Ψυχάρη

Χθες ράγισε χωρίς να σπάσει ο οχετός της διαπλοκής. Είναι ένα θέμα που εμείς μιλάμε για χρόνια εις «ώτα μη ακουόντων». Πρόκειται για το αμαρτωλό τρίγωνο της εξουσίας, του χρήματος και των ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Βγήκαν εκ των υστέρων ανακοινώσεις για να μπαλώσουν «όπως-όπως» το ράγισμα. Φοβάμαι ότι την ανακοίνωση της Εθνικής τράπεζας την πιστεύουν μόνο ο κ. Ταμβακάκης και ο κ. Ράπανος. Είναι δυνατό μια τράπεζα που η μετοχική της σύνθεση είναι διασπαρμένη στο Χρηματιστήριο και που ορίζεται η διοίκηση από τη συνέλευση των μετόχων, να λέει και ο Παπανδρέου και ο Ψυχάρης, στο μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν, ότι υπήρξε επικοινωνία, το παραδέχεται και ο κ. Ταμβακάκης, με τον Πρωθυπουργό της χώρας;

 Όσο γιʼ αυτά που είπε ο κ. Μπεγλίτης, παρʼ ότι τον εκτιμώ προσωπικά εκ των υστέρων προκειμένου να ανασκευάσει αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου, όλοι κατάλαβαν.

 Ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί τώρα που είναι στα κάτω του, να εμφανιστεί ως ήρωας που πολεμήθηκε από τα συμφέροντα, όταν στηρίχτηκε απʼ αυτούς που τώρα καταγγέλλει με εντυπωσιακό τρόπο και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης είναι γνωστό, ότι στο τραπεζικό σύστημα τα δάνεια προς εκδοτικά συγκροτήματα ΜΜΕ ανήκουν στην κατηγορία των θαλασσοδανείων. Όλοι ξέρουμε ότι όταν οι οφειλέτες των τραπεζών ή του Δημοσίου είναι μεγαλοσχήμονες είναι έντονη η πολιτική επιρροή από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα και η προσπάθεια αυτών να έχουν άκρες και στο μελλοντικό κυβερνών κόμμα. Μη γελιόμαστε αυτά συμβαίνουν κι αλλού, όχι μόνο εδώ. Στην Ελλάδα όμως έχουν χτυπήσει αφρικανικά επίπεδα.

Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν όλα και να μπουν κανόνες που δεν υπάρχουν.

Ένας άνθρωπος που χρωστάει 300 ευρώ δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Ένας άνθρωπος που χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, έπαιρνε άνετα νέα δάνεια από τράπεζα μέχρι χθες, είχε φορολογική ενημερότητα και μόλις πρόσφατα κάποιοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Στην Ελλάδα έχουμε δυο κεντρικά προβλήματα στον τρόπο που επέλεξε η  πολιτική και οικονομική ελίτ του τόπου δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι δυναστείες των δυο κομμάτων να οργανώσουν την διακυβέρνηση.

Το ένα είναι μια οργιώδης φοροδιαφυγή και η ασυλία των ισχυρών που είναι οι βασικοί λόγοι για το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα που έχουμε και το δεύτερο είναι μια κατάσταση έντονης γραφειοκρατίας, διαφθοράς και διαπλοκής στα ρετιρέ της εξουσίας που αποτελεί και τον άξονα για την ανάπτυξη της χώρας. Όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνά παιχνίδια.

Ξαφνικά ο κ. Ψυχάρης έγινε ο αντίπαλος της εξουσίας που τα λέει «χύμα και τσουβαλάτα» και ξαφνικά ο κ. Παπανδρέου έγινε ο ήρωας που τον έριξε η διαπλοκή.

Είναι απλώς  η φάση που οι συνεταίροι και ομοτράπεζοι  μιας εξουσίας, ενός συστήματος που ξεφτίζει, τσακώνονται για να παίξει ο καθένα το δικό του παιχνίδι και το δικό του ρόλο μέχρι να βρει να «ξαναμοιραστεί» η τράπουλα.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τον Έλληνα την ώρα που του κόβουν μισθό, σύνταξη και ακούει  από τον κ. Παπαδήμο ότι δεν υπάρχει κόκκινη γραμμή για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα στον ιδιωτικό τομέα, να ακούει κι αυτές τις χθεσινές δηλώσεις Παπανδρέου-Ψυχάρη που αποκαλύπτουν ένα σαθρό σκηνικό διαπλοκής συμφερόντων.

To Γραφείο Τύπου