Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/10/2002

Διάβημα ΣΥΝ στην Ιταλική Πρεσβεία για μη παρεμπόδιση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

Την αντίθεσή του εκφράζει ο ΣΥΝ στο ενδεχόμενο αναστολής από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι της Συμφωνίας Σένγκεν τις μέρες που έχει προγραμματιστεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στη Φλωρεντία (6-10 Νοέμβρη 2002).

Με χθεσινή επιστολή του προς τον πρεσβευτή της Ιταλίας κ. Αγκοστίνο Μάτις, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης τονίζει:

"Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Ιταλικό Τύπο ότι η κυβέρνησή σας προτίθεται να αναστείλει την εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν κατά την εβδομάδα που στη Φλωρεντία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.
Ως Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σ’ ένα τέτοιο αρνητικό και περιοριστικό μέτρο εκ μέρους της Ιταλικής κυβέρνησης, που μπορεί να εμποδίσει τη συμμετοχή σε μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική και ειρηνική διαδήλωση.
Ο Συνασπισμός-κόμμα που εκπροσωπείται τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- καλεί την Ιταλική κυβέρνηση να διασφαλίσει τον πλήρη σεβασμό του δικαιώματος των Ευρωπαίων πολιτών να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν ειρηνικά".

To Γραφείο Τύπου