Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/01/2012

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση ενοποιήσεις των ασφαλιστικών ταμείων και τις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

Ο κ. Κουτρουμάνης έχει μετατραπεί από υπουργός Εργασίας σε απλό αγγελιοφόρο των εντολών της τρόικας για κατεδάφιση των συντάξεων προωθώντας μέσα μόλις σ' ένα εξάμηνο και τρίτο πακέτο μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιάς μαζί με τη τρόικα, παρά τα κολπάκια άνευ ουσίας της ΝΔ, έχουν συμφωνήσει να εξαερώσουν και ουσιαστικά να καταργήσουν τις επικουρικές συντάξεις και αμέσως μετά να μετατρέψουν τις κύριες συντάξεις σε παιδικά φιλοδωρήματα και τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους ζητιάνους.

Επίσης η συγκυβέρνηση έχει στόχο να ενοποιήσει τα επικουρικά ταμεία για να αρπάξει τα αποθεματικά αυτών που δεν έχουν προβλήματα αλλά και να αλλάξει το χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης από δημόσιο σε ιδιωτικό με τη θέσπιση του ατομικού λογαριασμού για κάθε ασφαλισμένο στα πρότυπα της Χιλής του Πινοτσέτ.

Ο προωθούμενος σφαγιασμός των επικουρικών συντάξεων από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιάς και την τρόικα αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ αιτία πολέμου. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να εντείνουν τους αγώνες τους για να διώξουν και αυτή την κυβέρνηση το γρηγορότερο δυνατό, πριν καταστρέψει ανεπανόρθωτα τα πάντα.

To Γραφείο Τύπου