Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/01/2012

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των βουλευτών Τ.Κουράκη και Λ.Αμμανατίδου, στα εργοστάσια "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ", ΤΡΑΣΤΙΚ(πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) και "Κ.ΜΠΑΛΛΗΣ"

Την Πέμπτη 5-1-2012, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των βουλευτών Τ.Κουράκη και Λ.Αμμανατίδου επισκέφτηκε τα εργοστάσια "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ",ΤΡΑΣΤΙΚ(πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) και "Κ.ΜΠΑΛΛΗΣ".

Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργοστάσια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό με αιτήματα την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η συζήτηση με τους εργαζόμενους ήταν άκρως εποικοδομητική και αποκαλυπτική στο επίπεδο των τεχνασμάτων που μετέρχονται οι εργοδοσίες προκειμένου να διασφαλίσουν τα παράνομα συμφέροντα τους καταπατώντας και τα στοιχειώδη-ακόμα-εργασιακά δικαιώματα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη τους  στον αγώνα των εργαζομένων και την έμπρακτη συμπαράστασή τους, τόσο στις κινητοποιήσεις τους όσο και μέσα στη βουλή με τις ανάλογες ερωτήσεις που έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν στους αρμόδιους υπουργούς.

Εκείνο που τονίστηκε  ιδιαίτερα ήταν πως αυτή η συνολική επίθεση του κεφαλαίου  στον κόσμο της εργασίας είναι πανευρωπαϊκή -με πρόσχημα την κρίση -και πως η απάντηση είναι οι μαζικοί εργατικοί αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, η έμπρακτη αλληλεγγύη όλης της κοινωνίας και η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης τρικομματικής κυβέρνησης και της αντίστοιχης πολιτικής της.

To Γραφείο Τύπου