Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/01/2012

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, για τις εκβιαστικές δηλώσεις Μέρκελ Σαρκοζί

Καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας αποτελεί, κατά κύριο λόγο, την κορυφή του παγόβουνου της βαθιάς συστημικής κρίσης της ευρωζώνης, τυχόν ολοσχερής κατάρρευσή της ή απομάκρυνσή της από το ευρώ θα συμπαρασύρει το σύνολο των οικονομιών της Ευρώπης.

Αυτό το γνωρίζουν καλύτερα από εμάς οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές ελίτ. Τα όσα εκφωνούνται από τα χείλη των Μέρκελ – Σαρκοζί αποτελούν εκβιασμό πρώτου μεγέθους που αποσκοπούν στην αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής κοινωνίας των σκληρών πολιτικών λιτότητας. Πρόθεσή τους είναι τα βάρη της κρίσης να πέσουν στο κόσμο της εργασίας και η Ελλάδα να είναι το παράδειγμα για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κοινωνίες .

Η ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενη την πραγματικότητα της συμμετοχής της, στην ευρωζώνη πρέπει να επιχειρήσει το δικό της αντι-πείραμα, ανατρέποντας τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου και στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης  αντίστασης και διεκδίκησης μιας νέας πορείας. Ένα ευρωπαϊκό ντόμινο ανατροπής του νεοφιλελευθερισμού μπορεί να ξεκινήσει από την Ελλάδα.

To Γραφείο Τύπου