Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/01/2012

Συνάντηση τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ με Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ)

Αντιπροσωπεία της ΓΕΣΑΣΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Παπακωνσταντίνου Θεόδωρο, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ αποτελούμενη από την Κατσινοπούλου Ειρήνη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και τα μέλη της γραμματείας του τμήματος Βουλγαράκη Νίκο, Πρίφτη Γιώργο και Σαπαρδάνη Στεργιανή.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν μια πρώτη ενημερωτική συζήτηση σχετικά με την πορεία των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το νέο Δ.Σ. της ΓΕΣΑΣΕ για την ενοποίηση και ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα συνεχιστεί με περισσότερο συγκεκριμένες προτάσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι η πολυδιάσπαση του αγροτικού κινήματος και η διαχρονική απαξίωση των αγροτικών συλλόγων έχουν συμβάλλει αρνητικά στην εφαρμογή αντιαγροτικών πολιτικών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και στη ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των αγροτών.

Εκ μέρους του ΣΥΝ εκφράστηκε η πάγια θέση του κόμματος για την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος μέσα από συμμετοχικές και κινηματικές διαδικασίες,  που θα εκφράζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και θα θεμελιωθεί στη δημοκρατική λειτουργία από τη βάση έως την κορυφή, θα είναι αυτόνομο από κομματικές ή πελατειακές εξαρτήσεις και θα διασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή όλων των αγροτών. Ένα  ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα που θα υπερασπιστεί το σήμερα και θα εξασφαλίσει το μέλλον για την ελληνική γεωργία, την ύπαιθρο  και όλη τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου