Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/01/2012

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Στηρίζουμε τις διαδικασίες και χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πάνω από έξι μήνες.

Παρά την προηγούμενη γραπτή διαβεβαίωση της ιδιοκτήτριας πως αναγνωρίζει τα χρέη της προς τους εργαζόμενους, αυτοί, όχι μόνο δεν εξαιρέθηκαν από το δικαστήριο από τα προστατευτικά μέτρα έναντι των πιστωτών της στο πλαίσιο της αίτησης υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά διατρέχουν πλέον άμεσα τον κίνδυνο να χάσουν, πέρα από τα δεδουλευμένα τους και όποιες αποζημιώσεις έχουν ως απαιτήσεις έναντι της εφημερίδας.

Εξακολουθούμε να θεωρούμε πλήγμα για τη δημοκρατία το γεγονός ότι κινδυνεύει να κλείσει μια εφημερίδα που έδινε φωνή σε αγώνες κατά των αντεργατικών μνημονίων που ψηφίζει η κυβέρνηση κατʼ επιλογή της πλουτοκρατίας, της τρόικαw και του ΔΝΤ. Δεν παραβλέπουμε επίσης την άνιση χρηματοδότηση των ΜΜΕ, με κύριο κριτήριο τη φιλική ή όχι στάση που τηρούν έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Η ιδιοκτησία όμως της εφημερίδας θα πρέπει να ικανοποιήσει τις αποφάσεις -αιτήματα της χθεσινής συνέλευσης των εργαζομένων για τη διασφάλιση της απασχόλησης, των δεδουλευμένων και των μελλοντικών μισθών τους, ώστε να επανεκδοθεί η εφημερίδα.

Ευχόμαστε στους εργαζόμενους/ες της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ καλή δύναμη. Eίμαστε στο πλευρό τους και θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

 ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ