Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/01/2012

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού κατά της λιτότητας

Σήμερα ο Μάριο Μόντι, ενόψει της τριμερούς συνάντησης Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας στις 20 του μηνός, δήλωσε ότι 1ον: αντιτίθεται σε περισσότερη λιτότητα, 2ον: είναι κατά επιπλέον κυρώσεων στις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες και 3ον: ζήτησε από την ΕΚΤ μια πιο «χαλαρή στάση». Η Ευρώπη «δεν είναι μόνο δημοσιονομική πειθαρχία» δήλωσε, ζητώντας να επικεντρωθούν οι ευρωπαϊκές προσπάθειες στην τόνωση της ανάπτυξης.

Δεν πρόκειται για κάποια καινοφανή ή αριστερή προσέγγιση αλλά για μια πρόταση κοινής λογικής, που δεν είναι καν σίγουρο ότι θα εφαρμοστεί.

Όμως την ίδια στιγμή στη χώρα μας ο κ. Παπαδήμος και οι συνέταιροί του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) στην εκτρωματική κυβέρνησή του, επιδίδονται σε φραστικές ακροβασίες, ασκήσεις ισορροπίας (στηρίζοντας αλλά και αντιπολιτευόμενοι παράλληλα την κυβέρνηση) προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος. Να περάσουν δηλ. οι εκβιασμοί της Τρόικας, των τραπεζιτών και των αγορών προκειμένου: να καταργηθεί ο κατώτατος μισθός, ο 13ος και ο 14ος, να ισοπεδωθεί πλήρως ότι έχει απομείνει αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μετά από την συντριβή εκείνων του δημοσίου. Την ώρα που η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς (π.χ. φαινόμενο αστέγων που πεθαίνουν στην Αθήνα και όχι μόνο), ούτε καν περνάει από το μυαλό του Παπαδήμου και των λοιπών κρατούντων ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική κατά της λιτότητας. Μια διαφορετική πολιτική από τη σημερινή. Πειθήνια ακολουθούν τη χρεοκοπημένη πολιτική της πιο σκληρής ιδεολογικής δεξιάς στην Ευρώπη. Στο δίλημμα χρεοκοπία ή σωτηρία, επιλέγουν συνειδητά τη χρεοκοπία της κοινωνίας!

To Γραφείο Τύπου