Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/01/2012

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κουτρουμάνη ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κουτρουμάνη ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν πιστεύουν τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας ότι δεν θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι κύριες συντάξεις, γιατί τα ίδια έλεγε πριν μειωθούν δραστικά και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις κατά τη διάρκεια των 2,5 χρόνων του μνημονίου που έχουν οδηγήσει τους συνταξιούχους στην πείνα και την εξαθλίωση.

Ο μόνος τρόπος για να μην μετατραπούν οι συντάξεις σε απλά φιλοδωρήματα, είναι ο ενωτικός και  μαζικός αγώνας των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων με στόχο όχι μόνο να ανατραπούν οι εφαρμοζόμενες αντιασφαλιστικές μνημονιακές πολιτικές, αλλά και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ακροδεξιάς που τις προωθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης, την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, την είσπραξη των θεσμοθετημένων πόρων της κοινωνικής ασφάλισης (κρατική χρηματοδότηση, πάταξη εισφοροδιαφυγής), τη σταδιακή επιστροφή των λεηλατηθέντων αποθεματικών της, τη θέσπιση νέων πρόσθετων πόρων χρηματοδότησής της και την εξαίρεση των αποθεματικών της από την όποια διαγραφή ή κούρεμα του δημόσιου χρέους.

To Γραφείο Τύπου