Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/01/2012

Σε ΔΕΗ-ΕΚ Τρικάλων-Τρικκη & Ομιλία στο Μ. Κεφαλόβρυσο - Σειρά συναντήσεων Η. Διώτη στα Τρίκαλα

Σειρά συναντήσεων στη ΔΕΗ, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων καθώς και στη Συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ, μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το πρωί της Δευτέρας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Στη ΔΕΗ, όπου συναντήθηκε με το τεχνικό προσωπικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα χαράτσια και οι εργαζόμενοι επανέλαβαν για ακόμη μία φορά ότι δεν πρόκειται να κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος για τα ακίνητα, εφαρμόζοντας την απόφαση της ΓΕΝΟΠ αλλά και του σωματείου τους. Ταυτόχρονα, τέθηκε επί τάπητος και το μισθολογικό των λεγόμενων «ρετιρέ», όπου σημειώθηκε ότι ο μισθός ενός νεοπροσληφθέντος στο τεχνικό τμήμα ανέρχεται στα 720? ενώ στο διοικητικό στα 610.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΚ Τρικάλων κύριο θέμα ήταν η αύξηση της ανεργίας στο νομό (πάνω από 23%), η ανασφάλιστη εργασία, οι εταιρίες που θέλουν να εφαρμόσουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις αλλά και οι εργαζόμενοι που εργάζονται και φαίνονται να πληρώνονται για πλήρη απασχόληση, ενώ αμείβονται με μεροκάματα ημιαπασχόλησης. Επίσης, τέθηκε το θέμα των καταχρηστικών ή/και άδικων απολύσεων που συνέβησαν και σε πολλές επιχειρήσεις του νομού.

Η βουλευτής επισκέφθηκε ακόμη την ΤΡΙΚΚΗ, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή και τους εργαζομένους. Στη συνάντηση προτάχθηκε η αναγκαιότητα διατήρησης του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας, ώστε να αναδειχθεί το ποιοτικό τοπικό προϊόν, αλλά και να διασφαλιστούν οι συμβάσεις των εργαζομένους –καθώς η διοίκηση είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς στο παρελθόν να εφαρμόσει επιχειρησιακή σύμβαση-.

«Το ΕΚ Τρικάλων ανήκει στους εργαζόμενους» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής, «και γιʼ αυτό σε αυτήν τη συγκυρία μπορεί να φιλοξενήσει διάφορες δομές και δράσεις αλληλεγγύης, στηρίζοντας έμπρακτα τους ανθρώπους που απολύθηκαν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχειώδη- από κοινωνικά φαρμακεία ή ιατρεία ή ακόμα και συλλογικές κουζίνες».

Για την γαλακτοβιομηχανία, η βουλευτής, τιθέμενη στο πλευρό των εργαζομένων, επεσήμανε «Η συγκρότηση μιας αλυσίδας - εργαζομένων στο συνεταιρισμό -αγροτών-καταναλωτών, που θα διεκδικούσαν τη διατήρηση της συνεταιριστικής μορφής οργάνωσης του εργοστασίου η οποία ουσιαστικά διασφαλίζει τον έλεγχο της ποιότητας, την τιμή και το τελικό προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή, καθώς και τους ίδιους τους μισθούς των εργαζομένων στην επιχείρηση, θα ενίσχυε την προστιθέμενη αξία που θα μπορούσε να έχει η ΤΡΙΚΚΗ και για την ίδια την αναπτυξιακή προοπτική ολόκληρου του ν. Τρικάλων. ».

Το ίδιο απόγευμα, η βουλευτής μίλησε σε κατοίκους και παραγωγούς στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, επικεντρώνοντας στην εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς αλλά και τη μεγάλη σημασία που έχει σε αυτές τις εποχές, η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης, αποτελούμενο από την κοινωνία και την Αριστερά.

«Εμείς λέμε πως δεν θέλουμε να επιτρέψουμε τα σχέδια διάλυσης της κοινωνίας, να συνειδητοποιήσουμε λοιπόν που βρισκόμαστε και να κινηθούμε για το αύριο. Καμιά ανοχή σε αυτές τις κυβερνήσεις. Η λύση είναι αριστερά και βασικά η λύση είναι στα χέρια του κόσμου, ανεξάρτητα τι ψήφιζε. Οι πλούσιοι έχουν συνείδηση σε ποια κατάσταση βρίσκονται και την υπερασπίζονται με κάθε τρόπο. Διορίζουν κυβερνήσεις, φτιάχνουν νόμους στα μέτρα τους. Καιρός να το κάνουν και οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι άνθρωποι που ζουν από το μόχθο τους, και μαζί με την αριστερά να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους ανάγκες».

To Γραφείο Τύπου