Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/01/2012

Συνάντηση του ΣΥΝ με εκπροσώπους ΕΑΣ Θεσσαλίας

Εκπρόσωποι των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, Λάρισας, Καρδίτσας, Φαρσάλων, Αλμυρού, Πηλίου & Β. Σποράδων, Καλαμπάκας και Ελασσόνας, συναντήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών τους με τα πολιτικά κόμματα, με τον γραμματέα ΣΥΝ Δημήτρη Βίτσα.  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Ευαγγελία Αμμανατίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και η Κατσινοπούλου Ειρήνη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ υπεύθυνη για την αγροτική πολιτική. 

Οι εκπρόσωποι των ΕΑΣ παρουσίασαν την πρωτοβουλία τους για συνένωση των ενώσεων σε ένα πανθεσσαλικό αγροτικό συνεταιρισμό, καθώς και τις οικονομικές και νομικές προϋποθέσεις και ρυθμίσεις που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Εκ μέρους του ΣΥΝ  εκφράστηκε εκ νέου η ριζική αντίθεση στο νέο νόμο 4015/11, που μετατρέπει τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε ανώνυμες εταιρείες καθώς και η πάγια θέση του κόμματος για την αναγκαιότητα αναγέννησης του συνεταιριστικού κινήματος σαν βασικού πυλώνα για την ριζοσπαστική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, τη  διασφάλιση του μέλλοντος της ελληνικής γεωργίας και της υπαίθρου, αλλά και όλης της  χώρας.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής ο ΣΥΝ υποστηρίζει την εκ βάθρων ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιρισμών, με τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο από τα μέλη του της διαχείρισης και της διακίνησης των προϊόντων μέχρι να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων και στο πιάτο του καταναλωτή, μέσα από συμμετοχικές, δημοκρατικές διαδικασίες, αυτόνομες από κομματικά και πελατειακά συμφέροντα, σε όφελος των  μικρομεσαίων αγροτών.

To Γραφείο Τύπου