Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
20/01/2012

Δήλωση Pierre Laurent, Προέδρου του ΚΕΑ, Εθνικού Γραμματέα του Κ.Κ. Γαλλίας: Μήπως οι Τουρκικές αρχές επιδιώκουν εμφύλιο πόλεμο με τους Κούρδους;

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο κ. Ερντογαν , έχει ξεκινήσει μια μεγάλη και συστηματική επιχείρηση συλλήψεων και καταστολής κατά των Κούρδων σε 17 πόλεις μεταξύ των οποίων η Ιστανμπούλ, το Ντιαρμπακίρ αλλά και η πόλη Βαν, μια πόλη που βρίσκεται ακόμη υπό την επήρεια ενός μεγάλου σοκ εξαιτίας του πρόσφατου ισχυρού σεισμού. Αυτή η επιχείρηση στοχοποιεί ιδιαίτερα αυτούς και αυτές που αρνούνται τη στρατιωτική σύγκρουση και επιμένουν σε μια ειρηνική λύση. Πώς ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης μπορεί να ισχυριστεί ότι αγωνίζεται ενάντια στην τρομοκρατία, όταν ο ίδιος ενισχύει τις εντάσεις και τη βία μέσα στην ίδια του τη χώρα?

Έχουν ήδη διεξαχθεί έρευνες στα κτίρια του Δήμου του Ντιαρμπακίρ αλλά και στο σπίτι της Λέιλα Ζάνα. Οι βιαιότητες, οι εξευτελισμοί αλλά και η καταστολή σε τόσο μεγάλη κλίμακα μάς κάνει να αναρωτιόμαστε. Μήπως η Τουρκία επιθυμεί εμφύλιο πόλεμο? Αυτό το ερώτημα  έχει ήδη τεθεί . Οι βουλευτές του BDP (Κόμμα Ειρήνης Δημοκρατίας), δεν έχουν σταματήσει να υπογραμμίζουν μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο γιʼ αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση.

Η Ευρώπη και η Γαλλία θα επιλέξουν για μια ακόμη φορά την ένοχη σιωπή απέναντι σε τόση βία και στην άρνηση να δοθεί το δικαίωμα σε ένα λαό να ζήσει με ειρήνη ελευθερία και σεβασμό των δικαιωμάτων του.

Βερολίνο, 14  Ιανουαρίου 2012