Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/01/2012

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΝ για τις συλλήψεις στο λιμάνι της Πάτρας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας καταγγέλλει την αυταρχική και αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης της τρόικας η οποία, με παραγγελία του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου και του «συνεταίρου» του στην κυβέρνηση κ. Άδ. Γεωργιάδη, προχώρησε σε σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Δήμαρχου της Πάτρας Γιάννη Δημαρά, του αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και του εργαζόμενου του Δήμου Σπύρου Πέγκα. Το «αδίκημα» των συλληφθέντων ήταν η υλοποίηση  ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου να κοπούν τα κάγκελα που αποκλείουν την πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο, ώστε αυτό να αποδοθεί στο λαό της Πάτρας.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης να εκφοβήσει το φρόνημα του λαού για να μπορέσει ανενόχλητη να εκποιήσει την περιουσία της πόλης, «αξιοποιώντας» τα «φιλέτα» του θαλάσσιου μετώπου με την παραχώρησή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα που αγωνιούν να κερδοσκοπήσουν μέσα από τις ρυθμίσεις της δανειακής σύμβασης.

Να είναι σίγουροι όμως ότι σύσσωμη η πατραϊκή κοινωνία θα αντιταχθεί δυναμικά και τελικά θα αποτρέψει τα σχέδια της ξένης, εγχώριας και τοπικής διαπλοκής.

Ο Συνασπισμός συμπαραστέκεται στους συλληφθέντες και  δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει με όλες του τις δυνάμεις για να στηρίξει τις σχετικές αποφάσεις και δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και της δημοτικής αρχής.

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΝ