Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/11/2002

Δήλωση Δ.Παπαδημούλη για το νέο κύμα ανατιμήσεων

Ο Δ. Παπαδημούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, αναφερόμενος στο νέο κύμα ανατιμήσεων, έκανε την εξής δήλωση:

Το νέο κύμα ανατιμήσεων που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα και διαβρώνει την ανταγωνιστικότητα σηματοδοτεί την αποτυχία της κυβερνητικής επιλογής για συμφωνίες κυρίων.

Σε συνδυασμό με την εισοδηματική πολιτική του 2,5% επιβαρύνει υπέρμετρα τους ασθενέστερους. Αναδεικνύει ένα σοβαρό έλλειμμα ενημέρωσης και ελέγχων που πριμοδοτεί εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπίας και πρακτικές καρτέλ που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό σε βάρος των καταναλωτών.

Ο επίσημος πληθωρισμός παραμένει επίμονα κοντά στο 4%, σχεδόν διπλάσιος από τον μέσο πληθωρισμό της ευρωζώνης και μάλιστα σε συνθήκες υψηλής ανεργίας, υποθηκεύοντας το μέλλον της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους, αντί να περιορίζεται σε καθησυχαστικές δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων, να προωθήσει συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη της κερδοσκοπίας και την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος.,

Είναι πλέον προφανές ότι η συνολική κυβερνητική οικονομική πολιτική με την παράλληλη υποβάθμιση των κοινωνικών δαπανών την ώρα που προωθεί υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, όχι μόνον δεν προωθεί την πραγματική σύγκλιση με κοινωνική συνοχή όπως είχε υποσχεθεί, αλλά αντίθετα διαιωνίζει τη μονόπλευρη λιτότητα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου