Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/11/2002

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού κ. Λιάνη, το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Με μια προεκλογικού ορίζοντα απόφαση ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος συνεπικουρούμενος από τον επί Αθλητισμού συνάδελφό του κ. Λιάνη αποφάσισαν να παραχωρήσουν στον Ολυμπιακό το Στάδιο Καραϊσκάκη. Προφανώς θεωρούν δεδομένα τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), στην οποία ανήκει το Στάδιο. Ταυτόχρονα ανακοινώνουν την παραχώρηση χώρου στον Ελαιώνα για τον Παναθηναϊκό, εφόσον τα βρουν οι κύριοι Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος, για να κτίσει γήπεδο και να εγκαταλείψει αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας του οποίου μόνο η χρήση ανήκει στον Παναθηναϊκό η δε κυριότητα στο Δήμο της Αθήνας. Τέλος ο κ. Λιάνης ενημέρωσε πως έστειλε επιστολή στην ΑΕΚ για να τονίσει, όπως ανέφερε, ότι η Πολιτεία θα καλύψει τη διαφορά όταν φτιάξει γήπεδο για να έχει προδιαγραφές FIFA αντί για UEFA και συμπλήρωσε ότι θα κάνει το ίδιο για τη Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά μετά από μια σειρά νομοθετήματα που ρύθμιζαν τα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ και μετά από κατασκευή αθλητικών χώρων για συγκεκριμένα σωματεία.

Την ίδια στιγμή τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν μετρούν στους οπαδούς τους κάποιες αρκετές χιλιάδες ψήφων ασφυκτιούν οικονομικά και γίνονται επαίτες για μια έκτακτη επιχορήγηση, τακτικές επιχορηγήσεις προηγουμένων ετών ακόμα αναμένονται, προπονητές παραμένουν απλήρωτοι και η επιχορήγηση για τα 106 αθλητικά γυμνάσια και λύκεια της χώρας για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού για φέτος (σχολ. Έτος 2002-2003) θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια δραχμές.

Είναι καιρός να αντιληφθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πως τα μέλη της δεν έχουν δικαίωμα να χαρίζουν την περιουσία του δημοσίου σε ιδιώτες και ότι η Πολιτεία δεν οφείλει τίποτα σε καμία ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Αντίθετα την κοινωνία συμφέρει οι μεγάλοι σύλλογοι να αγωνίζονται στα στάδια που με έξοδα της Πολιτείας έχουν κατασκευαστεί ώστε η συντήρησή τους να μην βαραίνει αποκλειστικά τους έλληνες φορολογούμενους.

Τέλος μια ερώτηση προς την κυβέρνηση και την ΟΕΟΑ 2004. Το Στάδιο Καραϊσκάκη είχε ενταχθεί αρχικά (το 1996) στο φάκελο υποψηφιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και μάλιστα είχε προβλεφθεί και ένα σημαντικό ποσό (4,4 εκατ. $) για την ανακατασκευή του . Όταν αναλάβαμε τους αγώνες το Καραϊσκάκη βρέθηκε εκτός φακέλου και αφέθηκε να καταστραφεί. Πως, γιατί και προς όφελος ποίου έγιναν όλα αυτά;

Τμήμα Αθλητισμού