Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/11/2002

Δηλώσεις του Προέδρου του Συνασπισμού για τον Προϋπολογισμό του 2003

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον Προϋπολογισμό, τόνισε:

"Ο Προϋπολογισμός τον οποίον κατέθεσε η κυβέρνηση εμφανίζει τα γνωστά τα χαρακτηριστικά της εικονικότητας και της αναξιοπιστίας. Είναι ένας προϋπολογισμός στα χαρτιά ο οποίος εξασφαλίζει μονάχα τη λογιστική αυταρέσκεια της κυβέρνησης και την πολιτική της υποκρισία. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί την ίδια πρακτική. Κρατάει διπλά βιβλία. Κι όταν κρατάς διπλά βιβλία, κοροϊδεύεις τον ελληνικό λαό.

΄Όλα όσα λένε για τον προϋπολογισμό τα κυβερνητικά στελέχη δεν απαντούν στις συγκεκριμένες διαπιστώσεις: ότι, μέχρι σήμερα με εικονικά στοιχεία όλοι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί εμφανιζόντουσαν ως πλεονασματικοί. Σήμερα αναγκάζονται εκείνοι που θριαμβολογούσαν για τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς να ομολογήσουν ότι οι προϋπολογισμοί ήταν στην ουσία ελλειμματικοί και θα είναι ελλειμματικοί. Και επιπροσθέτως διαπιστώνεται ότι δεν εγγράφονται δαπάνες τρισεκατομμυρίων, όπως προέκυψε και με την πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όταν διαμαρτύρονται οι κοινωνικοί φορείς, η κυβέρνηση κατσαδιάζει τους κοινωνικούς φορείς γιατί τολμούν και διαμαρτύρονται, λέγοντάς τους ότι κάνουν λάθος και δεν ξέρουν. Όταν διαπιστώνουν τις τρύπες στον Προϋπολογισμό οι δικαστικοί θεσμοί, τότε η κυβέρνηση κατσαδιάζει και τους δικαστικούς θεσμούς, διότι κάνουν λάθος και δεν ξέρουν.

Εναντι της κοινωνίας και των θεσμών η κυβέρνηση επικαλείται μονάχα τη δικιά της αυθεντία, με αυτάρεσκο και αυταρχικό τρόπο, πορεύεται στο δρόμο της κοινωνικής αδικίας και της αδιαφορίας, μακριά από την αγωνία και την ευαισθησία της καθημερινότητας, που βιώνουν οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου