Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/11/2002

Δηλώσεις του Προέδρου του Συνασπισμού για την βασιλική περιουσία

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την βασιλική περιουσία τόνισε:

"Ο ελληνικός λαός δεν οφείλει τίποτα στον Γλύξμπουργκ. Αντιθέτως ο Γκλύξμπουργκ χρωστάει και μάλιστα πολλά στον ελληνικό λαό.

Το πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά. Ο βασιλικός θεσμός στην Ελλάδα είναι συνδεδεμένος με διχασμούς, δικτατορίες, εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και ακύρωση της λαϊκής κυριαρχίας.

Βρήκε και έκανε τις προκλήσεις του ο Γλύξμπουργκ, ακριβώς γιατί μετά το 1974 οι κυβερνήσεις υπήρξαν άτολμες, έγιναν τα λάθη της κυβέρνησης της Ν.Δ. το 1992 και ακολούθησαν και τα λάθη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1994.

Σήμερα ανεξαρτήτως του πόσα θα υποχρεωθεί να πληρώσει η χώρα μας ένα πρέπει να γίνει σαφές. Δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ η Ελλάδα στον Γλύξμπουργκ και μακάρι να γίνει αντιληπτό από όλους ότι με αυτά τα θέματα της ιστορικής μνήμης και της πολιτειακής ευαισθησίας δεν επιτρέπεται καμία κυβέρνηση να παίζει.

Σήμερα, να επισημάνω ότι η ελληνική οικονομία, ο ελληνικός λαός βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, έτσι ώστε να μην τους περισσεύει ούτε ένα ευρώ.

Οι όποιες προσπάθειες αποδώσουν για να ελαχιστοποιηθεί το ποσό το οποίο θα υποχρεωθεί να καταβάλλει η Ελλάδα, πολιτικά θα ήταν πιο αποτελεσματικές αν οι κυβερνήσεις είχαν ακολουθήσει διαφορετική πορεία και δεν είχαν κάνει τα λάθη που έκαναν. Και οι ελληνικές κυβερνήσεις την ατολμία τους, τη διβουλία τους και τη λαθεμένη τους πολιτική για μια ακόμη φορά δυστυχώς την φορτώνουν στον τόπο και το λαό μας."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου