Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
28/11/2002

Συνάντηση ΣΥΝ με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και οι Παν. Λαφαζάνης, βουλευτής, και Γ.Τόλιος, μέλος της Π.Γ., συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΔΦΕΤΣΗΣ: Καταθέσαμε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με επικεφαλής τον κ. ΄Πρόεδρο τις θέσεις μας για το φορολογικό νομοσχέδιο. Θεωρούμε ότι δεν αναδιανέμει τον πλούτο της χώρας μας δίκαια. Απεναντίας θα λέγαμε ότι είναι ένα εργαλείο αναδιανομής του πλούτου υπέρ των ισχυρών. Συνεπώς είναι μία διοικητική, έτσι την κρίνουμε εμείς, παρέμβαση της κυβέρνησης στον ανταγωνισμό μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων.
Γι αυτό το λόγο έχουμε προγραμματίσει και προκηρύξει πανελλαδική κινητοποίηση, και για την Αθήνα και για πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Εμμένουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ξεδιπλώνεται σε μία αγωνιστική ανασυγκρότηση και πράγματι αισιοδοξούμε ότι με την αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι στη χώρα μας πλέον πρέπει και χρειάζεται πλέον μια άλλη σχεδιασμένη πολιτική οικονομικής ανάπτυξης, που θα εφαρμόζει λαϊκά προγράμματα, περιφερειακά προγράμματα, θα έχει την αμέριστη στήριξη της συμμετοχοποίησης των μικρών επιχειρήσεων, που πράγματι μπορεί να δοθεί η προοπτική της μικρής επιχείρησης μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο της πολιτικής.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Για πότε προγραμματίζετε τις κινητοποιήσεις;

Δ.ΦΕΤΣΗΣ: Είναι για τις 3 του Δεκέμβρη... τις 3 του Δεκέμβρη έχουμε πανελλαδική κινητοποίηση.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων δίκαια διαμαρτύρεται και σωστά επισημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική είναι άδικη. Μεγαλώνει και την φορολογική αδικία, μεγαλώνει και την εισοδηματική ανισότητα. Δεν εξασφαλίζει την κοινωνική συνοχή που χρειάζεται η χώρα μας. Δεν ενισχύει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα.
Προεκλογικά βεβαίως για τους μικρούς και μεσαίους λέγονται παχιά λόγια. Μετεκλογικά επιφυλάσσονται ανάλγητες πολιτικές και εμπαιγμός. Το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο η κυβέρνηση προωθεί διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα φορολογικής πολιτικής. Δεν αναδιανέμει με δικαιοσύνη τα βάρη και τα ωφελήματα, διατηρεί την υπεροχή των έμμεσων φόρων έναντι των άμεσων φόρων και για μια ακόμη φορά παίρνει από τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους, τους μεγαλύτερους φόρους.
Η ΓΣΕΒΕΕ κινητοποιείται γιατί έχουν φτάσει οι μικροί και οι μεσαίοι στο όριο της αντοχής τους. Οδηγούνται στην αντιμετώπιση ολοένα και δυσμενέστερων συνθηκών και πολύ περισσότερο διαπιστώνουν ότι έναντι των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων περιουσιών υπάρχει μεγαλύτερη άρνηση της κυβέρνησης και απλοχεριά από αυτήν η οποία επιδεικνύεται στην αντιμετώπιση του αιτήματος για φορολογική δικαιοσύνη.
Ο ΣΥΝ στηρίζει τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ γιατί εκτιμά ότι οι μικροί και οι μεσαίοι ζουν την εμπειρία μιας καθημερινότητας η οποία ολοένα και περισσότερο γίνεται δύσκολη και αβάσταχτη για τους πολλούς.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου