Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/01/2012

Δήλωση του Δ.Στρατούλη για τη σημερινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη σημερινή συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ

Κυβέρνηση, τρόικα και ΣΕΒ με προκάλυμμα το «διάλογο» προωθούν την κινεζοποίηση των μισθών και των εργασιακών σχέσεων

Οι  προτάσεις που κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ για σάρωμα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επιβεβαιώνουν την άποψή μας ότι ο διάλογος των εργοδοτικών οργανώσεων με την πρασινογάλαζη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι μια παρωδία. Χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα από την τρόικα, την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ για να περάσουν ευκολότερα και χωρίς μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις τις προαποφασισμένες σφαγιαστικές για μισθούς, εργασιακές σχέσεις και συντάξεις πολιτικές τους. 

Τώρα που κινδυνεύουν τα «ιερά και όσια» των εργαζομένων (κατώτερος εγγυημένος και 13ος,14ος μισθός, κλπ) αυτό που προέχει για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι η συμμετοχή του σε στημένους και προσχηματικούς διαλόγους, αλλά η καλά προετοιμασμένη άμυνα και η αποφασιστική αντεπίθεσή του με την ανάπτυξη και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.

Η σημερινή καταρρέουσα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ-ακροδεξιάς και ο δοτός και μη εκλεγμένος από το λαό πρωθυπουργός δεν έχουν καμιά λαϊκή νομιμοποίηση να ισοπεδώσουν τους μισθούς και να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οδηγώντας τη χώρα σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι για να γλυτώσει ο λαός από την πείνα και η χώρα από την καταστροφή θα πρέπει να φύγουν το γρηγορότερο δυνατό η κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους και όλοι οι αρχιτέκτονες της αιώνιας λιτότητας πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την κινεζοποίηση των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών σχέσεων.

To Γραφείο Τύπου