Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/03/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με Σωματείο Ρακοσυλλεκτών "Ο Ερμής"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τη Μάγδα Σπηλιοπούλου, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και Υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων, επισκέφτηκαν το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών "ο Ερμής". Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

Αλέκος Αλαβάνος: Μέσα στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα χωριό, το Γκαζοχώρι, με έντιμους και άξιους ανθρώπους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ρακοσυλλέκτες. Θέλουμε να υπάρξει ένας μόνιμος τόπος, που θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, να υπάρξει κατοχύρωση του επαγγέλματός τους, να υπάρξει παρέμβαση, και με αξιοποίηση, πιθανόν, κάποιου κοινοτικού προγράμματος για να ανανεώσουν τα μηχανάκια που χρησιμοποιούν. Ασκούνε ένα κοινωνικό, και ιδιαίτερα πολιτιστικό ρόλο. Σώζουν από το θάνατο πολύτιμα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πρόεδρος Σωματείου Ρακοσυλλεκτών (Μουμίν Τζαχίντ): Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συνασπισμού γιατί μας κοίταξε με τα μάτια της ψυχής. Με την πρώτη ευκαιρία, όταν τον καλέσαμε, ήρθε και μας είδε. Θα παρακαλέσουμε πάρα πολύ, όχι μονάχα τον κ. Αλαβάνο, αλλά και όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνε τον ελληνικό λαό, να μας δούν με τα μάτια της ψυχής, για ένα καλύτερο αύριο.

To Γραφείο Τύπου