Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/01/2012

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Η νέα μεγάλη ληστεία των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσω του PSI χαριστική βολή για τις συντάξεις!

Συνιστά μείζον κοινωνικό έγκλημα και νέα μεγάλη ληστεία των Ασφαλιστικών Ταμείων η συμπερίληψη των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν στο «κούρεμα» που προβλέπεται από το PSI.

Η ανοικτή και κυνική αυτή καταλήστευση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, μέσω του PSI, πολύ πιο επώδυνη και σκανδαλώδης από τα δομημένα ομόλογα, θα επιφέρει τη χαριστική βολή στα Ταμεία και κατʼ επέκταση στις συντάξεις, ιδιαίτερα σε μια φάση κρίσης, έξαρσης της εισφοροδιαφυγής και μεγάλης ανεργίας. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση σχεδιάζει και την απαράδεκτη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Επειδή το «κούρεμα» των ομολόγων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων συνεπάγεται πελώριες πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες, αφού ισοδυναμεί με καταλήστευση των Ταμείων.

Επειδή, επιπροσθέτως, το «κούρεμα» των ομολόγων των Ταμείων δεν μειώνει στο παραμικρό το χρέος της Γενικής κυβέρνησης, αφού τα Ταμεία ως ΝΠΔΔ εντάσσονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.    Προτίθενται, έστω και την ύστατη στιγμή, να ενεργήσουν ταχύτατα ώστε να εξαιρεθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το PSI, προκειμένου να προστατευθούν  στοιχειωδώς τα αποθεματικά τους,  οι συντάξεις των εργαζομένων και των ήδη συνταξιούχων;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης