Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/02/2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις "διαπραγματεύσεις" της κυβέρνησης με την τρόικα για τη δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση του μνημονίου πρέπει να πέσει. Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης είναι συνυπεύθυνα για την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία της χώρας και δεν μπορούν να διαπραγματεύονται με την τρόικα για νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, σε πλήρη αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και μοναδικούς τους συμμάχους τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία θετική εξέλιξη για τη χώρα και τον λαό της από το μνημόνιο και τους εκφραστές του. Το έργο τους είναι αυτό της διάλυσης και της καταστροφής της χώρας. Η μοναδική διέξοδος θα προέλθει από την συγκρότηση ενός πλατιού και ενωτικού συνασπισμού κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα διεκδικήσει την απεμπλοκή από τα μνημόνια, την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, την αναδιανομή του πλούτου, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους. 

To Γραφείο Τύπου