Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2012

Ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΝ: ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και ο δοτός πρωθυπουργός συνεχίζουν το έργο της κατεδάφισης της κοινωνίας. Το λεγόμενο PSI, συνοδεύεται από νέα επαχθή δάνεια τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στις τσέπες των τραπεζών και των τοκογλύφων. Οι μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις  θα είναι καταστροφικές για τη χώρα. Το δημόσιο χρέος θα παραμείνει θεόρατο και μη διαχειρίσιμο. Τη δανειακή σύμβαση και το PSI  συνοδεύουν νέα μέτρα που αποτελούν λεηλασία της χώρας και καταλήστευση των μισθών και εισοδημάτων, εκχώρηση της κυριαρχίας, εξαθλίωση των εργασιακών και κοινωνικών σχέσεων, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Δεν έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν.

Ή ο λαός ή αυτοί.

Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Όλες και όλοι να ξεσηκωθούμε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο μόνος που έβαλε κόκκινες γραμμές ήταν ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του. Καμιά προπαγάνδα, καμιά καταστολή, κανένα ψέμα, καμιά προβοκάτσια δεν μπορεί να κατευνάσει τη λαϊκή οργή.

Ο μόνος δημοκρατικός δρόμος είναι εκλογές τώρα. Αναγκαία λύσηείναι  ένας νέος συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα την αριστερά που μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή την πολιτική, να σταματήσει την καταστροφή, να βγάλει από το τέλμα την κοινωνία και τη χώρα.

Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Η ώρα του λαϊκού ξεσηκωμού. Η ώρα για την πλατιά συσπείρωση και την μεγάλη ανατροπή.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού