Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2012

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου,μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα σχετικά με τις συνεχιζόμενες δολοφονίες αμάχων στη Συρία

Το καθεστώς ΄Ασσαντ πρέπει τώρα να σταματήσει την βάρβαρη κατασταλτική βία σε βάρος του λαού της Συρίας. Ακόμα και βρέφη βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης Χομς. Η δημοκρατία, ο λαός, οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις στη Συρία βρίσκονται στο στόχαστρο.

Η υποκριτική στάση της Δύσης, των πολεμοκάπηλων Νατοϊκών σχεδίων, και των ευρωατλαντικών στρατηγικών δεν έχουν καμία σχέση με τις αναγκαίες πολιτικές της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης που τώρα  βρίσκονται στο επίκεντρο των άμεσων στόχων της ορμητικής δύναμης του λαού.  

Η Συρία δεν πρέπει και δεν μπορεί  να γίνει ένα ακόμα «λάφυρο» των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που δεκαετίες τώρα εκμεταλλεύονται με νεοαποικιακή στρατηγική τον αραβικό κόσμο.

Η εμπλοκή γειτονικών χωρών στη συνεχιζόμενη βία μπορεί να φέρει μια συνολική και άκρως επικίνδυνη «λιβανοποίηση»  με τεράστιους κινδύνους για την περιοχή. Οι σχεδιασμοί δυτικών κέντρων για την  αποσταθεροποίηση στην περιοχή με γενίκευση των εμφύλιων συγκρούσεων είναι δεδομένοι.

Η ριζοσπαστική αριστερά για μια ακόμα φορά καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συνεχιζόμενη βία και σφαγή. Τώρα να σταματήσει η αιματοχυσία και να υποκατασταθεί με μια συνολική πολιτική και ειρηνική λύση για  να δρομολογηθούν άμεσα διέξοδοι, χωρίς ξένες επεμβάσεις και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς,   για μια πραγματικά δημοκρατική, προοδευτική και αντί-ιμπεριαλιστική Συρία.

To Γραφείο Τύπου