Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/02/2012

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη,μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και συντονιστή της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ποσοστά φτώχειας που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat

Τα ποσοστά των κατοίκων της χώρας μας, που βρέθηκαν κάτω από τα όρια της φτώχειας το 2010 (1 περίπου στους 3), έσπασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ με κύρια θύματα τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τους εργαζόμενους.

Τα ποσοστά των κατοίκων της χώρας μας, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από τα όρια της φτώχειας, έχουν αυξηθεί σε ακόμα πιο εφιαλτικά επίπεδα.

Η εκτεταμένη φτώχεια και εξαθλίωση δεν έπεσαν στη χώρα και στο λαό από τον ουρανό, αλλά οφείλονται στις εφαρμοζόμενες βάρβαρες  μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων Γ.Παπανδρέου και Λ.Παπαδήμου.

 Η νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και το ακόμα σκληρότερο μνημόνιο που τη συνοδεύει, θα οδηγήσουν σε γενίκευση της φτώχεια και της εξαθλίωσης.

Μόνο με παλλαϊκή εξέγερση ο λαός  μπορεί και πρέπει να σταματήσει την τρόικα και την κυβέρνηση πριν ολοκληρώσουν το στόχο τους για καθολική φτωχοποίηση.

To Γραφείο Τύπου