Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/02/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ.Παπαδημούλη στο ρ/σ "Marconi Radio 96,1 F.M" - Ενωτικό κάλεσμα σε Φώτη Κουβέλη, Αλέκα Παπαρήγα

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ "Marconi Radio 96,1 F.M" (http://e-volos.gr) , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Φώτη, ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά μας χωρίζουν και δεν έχουμε αυτή την στιγμή την πολυτέλεια να κοιτάμε ο καθένας το μαγαζάκι του.

Πρέπει, κρατώντας τις διαφορές μας, την αυτονομία μας και αυτό που ο καθένας πιστεύει σε επιμέρους ζητήματα, να βάλουμε πλάτη για να ενώσουμε δυνάμεις γύρω από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που να διεκδικήσει μια άλλη πορεία για τους έλληνες και μια άλλη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, η οποία Ευρώπη πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να γεφυρώσει αυτό το χάσμα Βορρά – Νότου. Η Ευρώπη που σήμερα βιώνουμε πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ριζικά.

Αλέκα, μην περιμένεις ότι ο κόσμος θα συγκινηθεί από καθεστώτα τύπου Σοβιετικής Ένωσης ή Κορέας. Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στον κομμουνισμό όπως εσύ το οραματίζεσαι αλλά Αλέκα, δεν έχεις το δικαίωμα να κρατάς μαντρωμένο τον κόσμο του ΚΚΕ μακριά από τις ενωτικές πορείες και τις ενωτικές πρωτοβουλίες.. Δεν θέλεις να μετάσχεις σε μια κοινή κυβέρνηση της Αριστεράς; Βάλε τους δικούς σου ειδικούς και τους δικούς σου επιστήμονες να στηρίξουν τη δημιουργία ενός προγράμματος  minimum, όπως έκανε παλιά το ΚΚΕ, την περίοδο του ΕΑΜ, την περίοδο της ΕΔΑ ακόμα και την περίοδο του Φλωράκη και αν δεν θέλει το ΚΚΕ να μετάσχει σε μια αριστερή κυβέρνηση για να μην λερώσει τα χέρια του, δώσε στήριξη, δώσε ανοχή"

To Γραφείο Τύπου