Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/01/2001

Tραγικές συνέπειες στην υγεία στρατιωτών και πολιτών από τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Γιουγκοσλαβία

Με αφορμή τιςαποκαλύψεις για τις τραγικές συνέπειεςστην υγεία στρατιωτών και πολιτών από τηχρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίουστη Γιουγκοσλαβία, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝτονίζει:

Δυστυχώς οι συνεχείς και τεκμηριωμένες καταγγελίες που είχαν γίνει, κατά την περίοδο των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία για τις καταστρεπτικές συνέπειες, πέραν των συμβατικών, που προκαλούν οι βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου επιβεβαιώνονται με δραματικό τρόπο.

Οι Νατοϊκές συμμαχικές δυνάμεις δεν δίστασαν να σπείρουν τον θάνατο κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, αλλά και για πολλά χρόνια μετά.

Εκώφευσαν στις καταγγελίες και στις διαμαρτυρίες της κοινής γνώμης και συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο με τη συνυπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης.

Το ΝΑΤΟ έχει εγκληματικές ευθύνες, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση είναι υπόλογη, εφόσον γνώριζε το μέγεθος της συντελούμενης καταστροφής και των κινδύνων στους οποίους εξέθεσε και την ελληνική στρατιωτική αποστολή.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση

Πιστεύουμε ότι η ελληνική, αλλά και η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να αφυπνιστεί και να αντιδράσει με στόχο την πλήρη απαγόρευση και καταστροφή στρατιωτικού, πολεμικού υλικού που περιέχει ραδιενεργά υλικά.

To Γραφείο Τύπου