Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/02/2012

Συνέντευξη του Δ.Παπαδημούλη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5»

Μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Ν. Παπαδημητρίου), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Πάμε στο και μνημόνιο και χρεωκοπία - δεν πρέπει να περάσει το πακέτο των μέτρων

Πρέπει να κινητοποιήσουμε κοινωνικές δυνάμεις, να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο πολιτικής και κοινωνικής δράσης, μέσα και έξω από την Βουλή, για να μην περάσει αυτό το πακέτο που καρατομεί βίαια, άγρια, μισθούς  και συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και θα βυθίσει την χώρα με μαθηματική βεβαιότητα, σε άγρια φτώχεια, άγρια ύφεση, οδηγώντας τελικά γρηγορότερα σε μια ασύντακτη χρεωκοπία και έξοδο από το ευρώ με όρους που θα βολεύουν τους δανειστές μας.

Πάμε στο και μνημόνιο και χρεωκοπία με αυτή την πολιτική και για αυτό τώρα είναι ιστορική πρόκληση για τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, της οικολογίας κι άλλες προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις να αναζητήσουν τον δρόμο της συνεργασίας, της ενότητας, να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία ικανή να απαλλάξει μέσα από εκλογές, που πρέπει να γίνουν άμεσα, τον τόπο από αυτή την πολιτική και από αυτή την κυβέρνηση.

Για την ιστορική ευθύνη της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ)

Είναι μια ιστορική ευθύνη για όλες τις δυνάμεις να μην κάθονται στις δάφνες των υψηλών δημοσκοπικών  ποσοστών αλλά να ανταποκριθούν στην πιεστική πρόκληση της ιστορίας,  του κόσμου και των πολιτών που έως χθες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα λένε «ναι» στην αριστερά, ενωθείτε, συσπειρωθείτε, φέρτε πρόγραμμα, διεκδικείστε να είστε εσείς κυβερνητική λύση!

Αν περάσει αυτό το πακέτο θα δεθεί η χώρα και οι πολίτες της χειροπόδαρα για δεκαετίες, μηδενίζεται κάθε περιθώριο αναδιαπραγμάτευσης σαν και αυτή που υποσχότανε παλιά ο κ. Σαμαράς.

 Όσοι λένε ότι θα καταψηφίσουν αυτή την σύμβαση – όπως είναι ο Φώτης ο Κουβέλης, η Αλέκα η Παπαρήγα – οφείλουν να πουν στη θέση αυτής της πολιτικής που καταψηφίζουν ποια πολιτική προτείνουν, ποια κυβέρνηση διεκδικούν και με ποιους συσχετισμούς.

Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς ο κ Κουβέλης – με τον οποίο με συνδέει μια κοινή πορεία 30 ετών – εντάσσει στην ΔΗΜΑΡ  τον κ. Μπίστη, έναν εκ των φανατικότερων εναπομεινάντων  οπαδών του Σημιτικού εκσυγχρονισμού – και δυσκολεύεται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με  τον Δραγασάκη, τον Παπαδημούλη, το Τσίπρα,  με τους οποίους είναι υπαρκτές οι απαραίτητες και προγραμματικές  συγκλίσεις  και πρέπει να αναζητηθούν οι αναγκαίες συσπειρώσεις.

 Τον κ. Μπίστη κανείς δεν το έδιωξε από τον ΣΥΝ επέλεξε ο ίδιος πριν 10 χρόνια να φύγει από τον ΣΥΝ σε μια δύσκολη στιγμή για την ανανεωτική αριστερά για να γίνει υφυπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη.

 Η άρνηση του διαλόγου, της κοινής δράσης, της αναζήτησης συγκλίσεων μαζί με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς είναι ιστορικό λάθος.

 Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ένα κόμμα όπως η ΔΗΜΑΡ που αναπροσδιορίζεται στο χώρο της Αριστεράς και έχει ψηφίσει στην Βουλή τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να είναι επιθετικότερο και πιο αρνητικό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ απʼ ότι απέναντι στο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ.

To Γραφείο Τύπου