Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2012

Η υπουργός Παιδείας δεν πείθει κανέναν! Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ . Διαμαντοπούλου

Η ώρα της αλήθειας έφθασε πράγματι και η ελληνική κοινωνία ξέρει πια πολύ καλά ποιος διαλύει τα Δημόσια Πανεπιστήμια. Δεν της χρειάζονται μαθήματα.

Η θιασώτης της τρόικας Υπουργός Παιδείας, η  Υπουργός  της φωτοτυπίας και οι μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, αυτής  και της προηγούμενης,  έχουν απόλυτα την ευθύνη για την κατάρρευση των Δημόσιων Πανεπιστημίων. Για αυτό και δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις στην Αριστερά.

Πολική αυστηρής λιτότητας και αυταρχισμού έχει επιλέξει η κ. Διαμαντοπούλου: Καμία επιχορήγηση σε όσους δε συμμορφώνονται  με τας υποδείξεις και δε δέχονται την διάλυση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των πανεπιστημίων. Μετατροπή των ΑΕΙ σε ανώνυμες εταιρείες. Διάλυση κάθε ίχνους δημοκρατίας. Διάσπαση των πτυχίων και κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Διάλυση της έρευνας. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, απολύσεις διδακτικού και διοικητικού  προσωπικού.

Αναβαθμισμένα Δημόσια Πανεπιστήμια, χώρους δημιουργίας, έρευνας και αναζήτησης, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της νεολαίας, διεκδικεί η πανεπιστημιακή κοινότητα που αγωνίζεται για την κατάργηση στην πράξη του νέου νόμου-πλαίσιο.

Ο Συνασπισμός θα βρεθεί δίπλα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, τους διδάσκοντες, το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό, τους φοιτητές και σπουδαστές, στον αγώνα τους για την κατάργηση του νόμου – πλαίσιο, για την ήττα της πολικής του μνημονίου σε παιδεία και κοινωνία. Θα στηρίξει αυτούς τους αγώνες και θα παλέψει μαζί με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που ασφυκτιά, γιατί η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι η αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση της.

Τμήμα Παιδείας