Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος για τα Σώματα Ασφαλείας

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση του λαού στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας καταγράφεται ως ιστορική στάση περηφάνιας σε ένα πρωτοφανές κύμα αντίστασης και αξιοπρέπειας. Θέση σʼ αυτό το κίνημα έχουν όλοι οι ένστολοι εργαζόμενοι, που και αυτοί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εργαζομένου λαού. Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

Ο κ. Παπουτσής, ο αρμόδιος υπουργός, φέρει τεράστιες ευθύνες για τα όσα συνέβησαν χθες. Η αγωνία του, αλλά και της κυβέρνησης, ήταν να αδειάσουν τις πλατείες και τους γύρω δρόμους με άγρια και μεθοδική καταστολή, σε αντίθεση με την περήφανη και θαρραλέα στάση των διαδηλωτών που ειρηνικά και μαζικά έδωσαν βροντερό παρών.  Ακόμα και οι ιστορικοί μαχητές της δημοκρατίας και της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος και Μίκης Θεοδωράκης, βρέθηκαν στο στόχαστρο του χημικού πολέμου που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις καταστολής.

Η μειοψηφική κυβέρνηση ενθάρρυνε και ενέπνευσε  τις δυνάμεις του παρακράτους να δράσουν ανενόχλητες, ώστε η καταστροφή να υπερισχύσει της μαζικής ειρηνικής πολιτικής αντίστασης του ελληνικού λαού στη χειραγωγούμενη μιντιοκρατία.

Όλοι πλέον γνωρίζουν σε αυτό τον τόπο ποιος επωφελείται, πρόσκαιρα έστω,  από τέτοιες ενέργειες. Η ριζοσπαστική αριστερά, ακόμα πιο μαζικά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα, θα συνεχίσει να δίνει τις μεγάλες μάχες των ιδεών, των επιχειρημάτων, της συλλογικής δράσης ενάντια στην μειοψηφούσα κυβέρνηση, των δολοφονικών σχεδίων του νέου μνημονίου και την αποικιοκρατία στη χώρα μας.

Τους  ένστολους εργαζόμενους, που νιώθουν στο πετσί τους τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, δεν πρέπει και δεν μπορούν να τους μετατρέψουν σε μισθοφόρους και  σε φονικά όργανα καταστολής εναντίον των αδελφών τους, των παιδιών τους, των γονιών τους, η μειοψηφική κυβέρνηση, οι τοκογλύφοι και οι δανειστές.

Κάθε μέρα συσσωρεύεται  ο θυμός αλλά και η ελπίδα, η ανέχεια αλλά και η αξιοπρέπεια όλων μας. Μετράνε μέρες, ίσως λίγες εβδομάδες και το ξέρουν. Για αυτό η βία είναι το μοναδικό τους όπλο πλέον. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μιλήσει ο λαός και να νικήσει η δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, η λαϊκή κυριαρχία. Για να σταλούν οι δυνάμεις του νέου σκοταδισμού και της υποτέλειας στο περιθώριο της ιστορίας.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας