Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2012

Βασικά σημεία συνέντευξης του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, στο STAR Πιερίας

-    Για την ψήφιση του νέου μνημονίου.

Ένας συνταγματολόγος ο οποίος παριστάνει τον υπουργό οικονομικών, δέχεται, στηρίζει και υποστηρίζει ένα πολιτικό πραξικόπημα. Με την μέθοδο του κατεπείγοντος, κατεπειγόντως κατεδαφίζουν την κοινωνία και προσφέρουν γή και ύδωρ στην τρόικα και τους δανειστές. Μια λαομίσητη πια κυβέρνηση, μια κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας αποσταθεροποιήθηκε  και είναι έτοιμη είτε να προχωρήσει χωρίς να καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα στην κοινωνία , εξυπηρετώντας τους τραπεζίτες, την τρόικα είτε να προσπαθήσει να κάνει έναν δήθεν ανασχηματισμό τεχνοκρατών χτυπώντας για άλλη μια φορά τα δικαιώματα μας. Η μόνη λύση , η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι να βάλει κόκκινη γραμμή ο λαός.

-    Για τα επεισόδια

Στήθηκε ένα μεγάλο επικοινωνιακό αλλά και πρακτικό σχέδιο, στο οποίο αξιοποιήθηκαν και δυνάμεις τυφλής βίας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και από το παρακράτος. Επειδή το έζησα, στιγμή με στιγμή, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κρατήθηκαν σε απόσταση, σε ένα τρίγωνο, για να παιχθεί ο κλεφτοπόλεμος και να καούν κτήρια ακριβώς εκεί που έφτιαξαν την υγειονομική τους ζώνη. Πείτε μου, είναι δυνατόν να μπορεί η αστυνομία να εκκενώσει την Πλατεία Συντάγματος μέσα σε λίγα λεπτά, χτυπώντας δολοφονικά τους ειρηνικούς διαδηλωτές και να μην μπορεί την ίδια στιγμή να αποτρέψει βανδαλισμούς και να ανοίξει διόδους για τα πυροσβεστικά οχήματα; Το σχέδιο είχε σαν στόχο να ισοφαρίσουν την οργή, την αγανάκτηση και την αποφασιστικότητα εκατοντάδων χιλιάδων, όχι μόνο στο Σύνταγμα αλλά με κέντρο το Σύνταγμα σε όλη την Ελλάδα. Να ισοφαρίσουν με την επικοινωνιακή τους δράση και λογική το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση μειοψηφίας, σε ένα πολιτικό σύστημα που αποσταθεροποιείται  καθημερινά, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε χρεοκοπία, οδηγεί σε καταστροφή της κοινωνίας και οδηγεί σε ένα μη μέλλον.  190 είπαν ναι σε όλα, θα τους μείνει όμως στάμπα στην επόμενη πολιτική  και  κοινωνική τους ζωή. Θα γίνει σύνθημα για επιθεωρήσεις, είμαι σίγουρος  αυτό, το ναι σε όλα.  Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένας υπουργός οικονομικών με βεβαίως ρητορική δεινότητα αλλά με σαφέστατη πολιτική ανικανότητα  κοροϊδεύει τον κόσμο. Κοροϊδεύει τους νέους  και λέει από το βήμα της βουλής ΄΄ναι δεν μπορεί να ζήσει κάποιος με 400 ?΄΄ αλλά το κάνουμε αυτό για να ζήσουν οι επόμενες γενιές. Θα βγει κάποιος και θα του πει ΄΄ναι και πως θα υπάρξουν επόμενες γενιές με 400 ? στις σημερινές;΄΄

-    Για την επόμενη μέρα.

Έχουμε έναν δοτό Πρωθυπουργό που εκβιάζει, τρομοκρατεί και χτυπάει, όχι μόνο αυτός, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση του και νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Δεν θα καταλαγιάσει η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου, τα πράγματα έχουνε μπει στο τραπέζι. Η μοναδική δημοκρατική διέξοδος είναι εκλογές τώρα. Εμείς από την Αριστερά οφείλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να διαμορφώσουμε την πολιτική ελπίδα  που περνάει μέσα από την ενότητα μας.

To Γραφείο Τύπου