Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/02/2012

Τροπολογία για τη στήριξη της Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση κατέθεσαν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (Τ. Κουράκης) και η Σοφία Σακοράφα

Στη λογική της εξυπηρέτησης και προστασίας των κοινωνικών αναγκών και στον αντίθετο δρόμο από αυτόν που έχει επιλέξει η μνημονιακή συγκυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τη βουλευτή Σοφία Σακοράφα, κατέθεσαν τροπολογία στο υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο, για τη στήριξη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού στην εκπαίδευση.

Με βάση

Τις επιπτώσεις από την άσκηση ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών στον αθλητισμό, που αδυνατούν να  στηρίξουν τη φυσική δραστηριότητα με σύγχρονες υποδομές στο χώρο κατοικίας, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας,

πληθώρα δεδομένων της επιστημονικής κοινότητας που υποστηρίζουν την σύνδεση άσκησης και υγείας και λόγω της τάσης μείωσης των ωρών φυσικής αγωγής στην εκπαίδευση, προτείνεται:

«Οι ώρες Φυσικής Αγωγής και υποχρεωτικής άσκησης στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης είναι κατ΄ ελάχιστον τρεις (3)

Σε όλες τις νεοαναγειρόμενες σχολικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική η ύπαρξη σύγχρονων αθλητικών υποδομών και η ύπαρξη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων δεν υποκαθιστά την υποχρέωση αυτή.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται υπό την κυριότητα και την εποπτεία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης διατίθενται για χρήση στους φορείς όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα και δωρεάν.»

Οι βουλευτές των κομμάτων του μνημονιακού μετώπου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και η αθλητική ηγεσία, δεν έχουν ανταποκριθεί σε προηγούμενες τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική και τον εκδημοκρατισμό των αθλητικών φορέων. Μέχρι χθες ήταν απασχολημένοι με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου και από σήμερα θα ασχοληθούν με την ολοκληρωτική παράδοση του αθλητισμού σε υποτιθέμενους στρατηγικούς επενδυτές και κάθε λογής κερδοσκόπους των διεθνών αγορών. Όπως ακριβώς έπραξαν με ολόκληρη τη χώρα.

Τμήμα Αθλητισμού