Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/02/2012

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, για το Eurogroup, τις πολιτικές εξελίξεις και τις δηλώσεις Βενιζέλου

Το σίριαλ των εκβιασμών εκ μέρους των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων και αξιωματούχων συνεχίζεται την επόμενη της ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης. Αποδεικνύεται περίτρανα πως οι «σωτήριες λύσεις», για τις οποίες έσκιζαν τα ρούχα τους οι εγχώριοι πολιτικοί εκφραστές της διεθνούς των τραπεζών και των αγορών, είναι στον αέρα.

Είναι φανερό πως τα σκληρά νεοφιλελεύθερα ευρωπαϊκά κέντρα στοχεύουν στην μετατροπή της χώρας μας σε χώρα άγριας εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας χάριν του ανταγωνισμού. Ταυτόχρονα, αποσκοπούν στην ολοσχερή διάλυση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους καθώς και  στην υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας.

Ο σχεδιασμός των κυρίαρχων κύκλων θεωρεί εμπόδιο τη δημοκρατία και τις εκλογές, γιʼ αυτό και επιδιώκουν να τις ακυρώσουν στην πράξη. Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Σόιμπλε καθώς και τα σενάρια περί κυβέρνησης τεχνοκρατών κατά τα πρότυπα της γειτονικής Ιταλίας επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Την ίδια στιγμή οι πολιτικές ηγεσίες που στηρίζουν την απονομιμοποιημένη και κοινωνικά απομονωμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, σπεύδουν να αποστείλουν ταχυδρομικώς νέες δηλώσεις νομιμοφροσύνης στην τρόικα, ενώ  η κατάρρευση των κομμάτων τους ακολουθεί τη διάρρηξη  των σχέσεών τους με την κοινωνική τους βάση.

Ο κ. Βενιζέλος, με τις σημερινές του δηλώσεις, επιβεβαίωσε πως παραμένει συνεπής  στην τακτική των εκβιαστικών διλλημάτων. Μας έκανε σαφές για άλλη μια φορά πως αυτή η κυβέρνηση είναι πιστή στα κελεύσματα των αγορών και απόλυτα πιστή στον ακραίο νεοφιλελευθερισμο ανίκανη να διαπραγματευτεί το οτιδήποτε. 

Η ακύρωση των σχεδίων των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων εκ μέρους των εργαζόμενων αποτελεί όρο επιβίωσης για τις κοινωνίες και τη δημοκρατία στη χώρα μας και την Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου