Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/02/2012

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα, σχετικά με την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, κ. Ράσμουσεν στην Ελλάδα

Όλα ταʼ χει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε», είναι η λαϊκή ρήση που ταιριάζει στη σημερινή επίσκεψη του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

«Γιορτάζει» το ΝΑΤΟ τα 60 χρόνια του, μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα,  μακρύς ο κατάλογος της εγκληματικής  δραστηριότητας του ΝΑΤΟ σε βάρος λαών και χωρών. Μόνο τα τελευταία χρονιά ανάμεσα στα «κατορθώματα» του, η στρατιωτική του επιθετική δράστη στα Βαλκάνια, Κύπρο, αραβικό κόσμο, Ιράκ, Αφγανιστάν.

Μετά το νέο του δόγμα, που ουσιαστικά μετατρέπει το ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο χωροφύλακα των πολλαπλών ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, η Ελλάδα του μνημονίου κάθε άλλο ανάγκη  έχει να γιορτάσει τέτοια «γενέθλια». Η πολιτική ηγεσία της χωράς αντί να δηλώσει ρητώς και ευθαρσώς, ως ένα πρώτο βήμα, για να εξοικονομηθούν εκατοντάδες εκ. ευρώ, την άμεση απόσυρση του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος από το Αφγανιστάν, προτιμά να "χτυπά" καθημερινά τον πραγματικό «εχθρό», εργαζόμενους και συνταξιούχους με αλλεπάλληλα δολοφονικά μνημόνια.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά θεωρεί τον Ν.Γ. του ΝΑΤΟ “persona non grata”, αφού οι απαιτήσεις των «συμμάχων» δεν θα έχουν τέλος, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού την άνοιξη του 2012 στο Σικάγο των ΗΠΑ. Η τελευταία επιδίωξη των νατοϊκών γερακιών να εξαπολύσουν ένα νέο πόλεμο στον Περσικό κόλπο, εναντίον του Ιράν, πρέπει να βρει τη χώρα μας κατηγορηματικά αντίθετη. Ο άξονας ΗΠΑ, Ισραήλ, ΝΑΤΟ, που σφίγγει επικίνδυνα γύρω μας πρέπει να αποκρουστεί από ένα μαζικό κίνημα ειρήνης και αλληλεγγύης.  Μόνη λύση, μια Ελλάδα, ανεξάρτητη και κυρίαρχη, έξω από στρατιωτικούς επιθετικούς μιλιταριστικούς οργανισμούς και Νατοϊκές τυχοδιωκτικές περιπέτειες χωρίς τοκογλύφους δανειστές και «προστάτες».

To Γραφείο Τύπου