Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/02/2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις διαπραγματεύσεις για το PSI

Ο ελληνικός λαός αγνοεί τις διαπραγματεύσεις για το PSI και για τις νέες δεσμεύσεις που υποθηκεύουν το μέλλον του. Τόσο η δημιουργία του Ταμείου για την αποπληρωμή του χρέους, όσο και τα μέτρα εποπτείας της χώρας από τους δανειστές, συνιστούν μια άνευ προηγουμένου εκχώρηση της κυριαρχίας, που γίνεται εν κρυπτώ και χωρίς την έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου. 

Η ολοκλήρωση του PSI και η νέα δανειακή σύμβαση, όχι μόνο δεν θα δώσουν καμία λύση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το οποίο με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα φτάσει το 129% του ΑΕΠ το 2020, αλλά θα καταστήσουν τη χώρα έρμαιο των εκβιασμών των δανειστών και του κεφαλαίου, καταδικάζοντας τους εργαζομένους στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. 

Οι εκλογές έπρεπε να έχουν γίνει χτες. Η ομηρία της χώρας από την κυβέρνηση του μνημονίου δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλη μέρα. Απεμπλοκή από τα μνημόνια, ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, στρατηγική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη και την αναδιανομή του πλούτου είναι η μόνη ρεαλιστική έξοδος από την κρίση.

To Γραφείο Τύπου