Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2012

Ανακοίνωση του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών ενάντια στο μνημονιακό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του φορολογικού μηχανισμού και  καταγγέλλουμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ως ηθικούς αυτουργούς της σημερινής επίθεσης των ΜΑΤ ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές μπροστά στην είσοδο της Εθνικής Σχολής της Δημόσιας Διοίκησης. Καταγγέλλουμε επίσης, την απαράδεκτη σύλληψη του συνδικαλιστή Τρύφωνα Αλεξιάδη και απαιτούμε εδώ και τώρα την παύση κάθε δίωξης εναντίον του. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν γίνεται με ιδιώτες – κυνηγούς κεφαλών, αλλά με την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της.

Η κυβέρνηση όμως του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, όχι μόνο δεν διαθέτει τη βούληση, αλλά χορηγεί επί της ουσίας ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες, μέσω των αλλεπάλληλων χαριστικών ρυθμίσεων αλλά και  μέσω της πλήρης διάλυσης των εφοριών.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των φορολογικών υπηρεσιών, ως απαραίτητο εργαλείο για την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των πολλών και απαιτούμε να μπει τέλος σε κάθε διαδικασία που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων.

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής