Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2012

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο, για το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

Τα κινήματα μπορούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς δέσμευσης Ελλάδας και ΕΕ

«Στους 24 μήνες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, όπου οι λόγοι αισιοδοξίας για τα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ελάχιστοι, σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που μπορούμε να χαμογελάσουμε και να αισθανθούμε ως ΣΥΡΙΖΑ και ως κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς δικαιωμένοι με την ανάπτυξη αυτού του κινήματος αλληλεγγύης των πολιτών προς την ελληνική κοινωνία και στις δύο μάλιστα πλευρές του Ατλαντικού.

 Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα υπεράσπισης των ζητημάτων δημοκρατίας, της πραγματικής πολιτικής -γιατί οι πολιτικοί κλόουν δεν αποτελούν ελληνική αποκλειστικότητα καθώς υφίστανται και σε επίπεδο ευρωπαϊκών ηγεσιών- ότι παλεύουν κατά της λιτότητας και της ύφεσης που έχουν καταδικάσει πρώτους από όλους τους ευρωπαίους, τους έλληνες πολίτες, ως πειραματόζωα.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια μαύρη εβδομάδα στατιστικών στοιχείων της Eurostat. Χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία «συναγωνίζονται» σε ρυθμούς ύφεσης, ανεργίας και λιτότητας.

 Ο πολιτικός αντίπαλος, όχι της αριστεράς αλλά της ελληνικής δημοκρατίας, ο  κ. Καρατζαφέρης, που μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε αλλά όχι για έλλειψη ευφυΐας, με τις τοποθετήσεις του περί φόβου της Αριστεράς που μπορεί να συσπειρωθεί και περί του ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η αφετηρία για να καεί ολόκληρη η Ευρώπη, πιστεύω ότι έχει δίκιο να φοβάται. Και τούτο γιατί τα συγκινητικά αυτά κινήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους έλληνες και τις ελληνίδες μπορούν να ανατρέψουν ό,τι φαίνεται να επιχειρείται σήμερα για να δεσμευτεί το μέλλον της Ελλάδας και της ΕΕ.

To Γραφείο Τύπου