Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2012

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η σύλληψη και η παραπομπή σε δίκη του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφωνα Αλεξιάδη για τη συμμετοχή του σε ειρηνική διαμαρτυρία εργαζομένων αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και τρομοκράτησης αυτών που αντιστέκονται στη βάρβαρη  μνημονιακή πολιτική.

Η δημιουργία αυτόνομου σώματος ελεγκτών, αποτελεί προθάλαμο στις απολύσεις, την ιδιωτικοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και τη διάλυση των φορολογικών μηχανισμών. Οι ίδιοι που ισοπέδωσαν τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, που παρατηρούν αδιάφοροι τη μεταφορά καταθέσεων στο εξωτερικό και το όργιο φοροδιαφυγής , ενώ νομοθετούν τις φοροαπαλλαγές και την φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, συγκροτούν τώρα ένα εκ προοιμίου αποτυχημένο μοντέλο βασισμένο σε συμβασιούχους, που θα αποτελέσει στη συνέχεια το άλλοθι για τη συνολική παράδοση του φορολογικού συστήματος στους ιδιώτες.

Απαιτούμε  την παύση κάθε δίωξης εναντίον του συνδικαλιστή Τρύφωνα Αλεξιάδη. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος και τη ριζική μεταρρύθμισή του, στην κατεύθυνση της φορολόγησης του πλούτου και της δίκαιης κατανομής των βαρών, της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου