Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2012

Καταγγελία για τρομοκρατική συμπεριφορά και συστηματική παρενόχληση εργαζόμενης στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών

Καταγγέλλουμε τις συνθήκες αυταρχισμού, τρομοκρατίας και τη συστηματική παρενόχληση που δέχεται στον εργασιακό της χώρο, στο ΕΚΑΕ από τον παράνομα διορισμένο διευθυντή Στ. Χάντζο, η ερευνήτρια-εργοφυσιολόγος Ελένη Αυλωνίτου, στέλεχος του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ, επικεφαλής της δημοτικής  κίνησης ¨Πολίτες σε δράση» και δημοτική σύμβουλος Γαλατσίου.

Η Ελένη Αυλωνίτου στοχοποιήθηκε διότι κατέθεσε υπόμνημα στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με το ντόπινγκ, το οποίο αποτελεί στοιχείο προανακριτικής διαδικασίας σχετικά με τυχόν ευθύνες πρώην διοικητικών στελεχών του ΟΑΚΑ, στο οποίο υπάγεται το ΕΚΑΕ.   

Παράλληλα, η Ελένη Αυλωνίτου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας για τα ερευνητικά ιδρύματα, ικανοποιεί όλα τα προβλεπόμενα αντικειμενικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση διευθύντριας στο ΕΚΑΕ, το οποίο σημαίνει τη συμμετοχή της στη διοίκηση του αντιντόπινγκ, λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο.

Θεωρούμε ότι οι καθημερινές απειλές, ο εκφοβισμός και οι προσβολές προς την εργαζόμενη έχουν στόχο τη βίαιη απομάκρυνσή της από τον εργασιακό της χώρο. Οι ενοχλητικές παρουσίες όπως η Ελένη Αυλωνίτου συνιστούν απειλή για πολλά συμφέροντα.

Επειδή προχθές η επιχείρηση τρομοκράτησης πήρε τη μορφή φαιδρής προβοκάτσιας, με δήθεν προπηλακισμό του Στ. Χάντζου, προκειμένου να τροφοδοτήσει ρεπορτάζ μεταμεσονύκτιας εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού, συνοδευόμενο από συκοφαντικά σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεωνόμαστε:

Πρώτον, να καλέσουμε το διευθυντή του ΕΚΑΕ να σταματήσει τις φασίζουσες και τρομοκρατικές συμπεριφορές,

Δεύτερον, να ζητήσουμε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προστατεύσει την υπόληψη και τη σωματική ακεραιότητα της εργαζόμενης.

Τρίτον, να δηλώσουμε προς την αθλητική ηγεσία ότι η καταπολέμηση του ντόπινγκ δεν περνά μέσα από το στήσιμο νέων παρασκηνιακών μηχανισμών, αλλά, αντιθέτως, μέσα από την εφαρμογή των νόμων, των κανονισμών για το ντόπινγκ, τη διαφάνεια και την τήρηση της αξιοκρατίας σε κάθε επίπεδο. Ιδιαίτερα στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και στο Αντιντόπινγκ.  

Τμήμα Αθλητισμού