Skip to main content.
19/02/2012

Ο Σόιμπλε μας μάρανε... - του Νίκου Βούτση

Αυτή η μαζική κατατρομοκράτηση του λαού διά της προπαγάνδας, αρκετές ώρες πριν από τη βίαιη καταστολή της μεγάλης αντιμνημονιακής διαδήλωσης την Κυριακή, δείχνει ότι οι εμπνευστές της δεν πρόκειται να τηρήσουν ούτε τους τυπικούς κανόνες για τις δημοκρατικές εξελίξεις, ότι βρίσκονται ταυτόχρονα «στο τσεπάκι» του κάθε Σόιμπλε, αλλά και στο πλάι του, ως ισότιμοι διεκπεραιωτές του πειράματος

Η εθνικοπατριωτική έξαρση των τελευταίων ημερών για την αντίκρουση των «ιταμών» δηλώσεων Σόιμπλε και των άλλων εκπροσώπων πλούσιων βορειοευρωπαϊκών χωρών υποκρύπτει, αν και τίποτε πλέον δεν μπορεί να αποκρυβεί μέσα στην κρίση, μια βαθύτατη υποκρισία. Οι εγχώριοι τροϊκανοί είχαν προηγηθεί τουλάχιστον κατά τρεις μήνες και συνεχίζουν να κάνουν πολύ θόρυβο με επίκεντρο την «εθνική ανάγκη» για την επ' αόριστον αναβολή των εκλογών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο η Διαμαντοπούλου που μίλησε για «έγκλημα», ο Μόσιαλος, ο Χρυσοχοΐδης μόλις χθες, το φαν-κλαμπ του Παπαδήμου και των λύσεων «τύπου Παπαδήμου» και άλλοι πολλοί από το πολυπλόκαμο μνημονιακό μπλοκ. Ο Σόιμπλε λοιπόν μας μάρανε όταν ακόμα, εγγράφως μάλιστα, ο Παπανδρέου με τον Καρατζαφέρη, οι δύο δηλαδή από τους τρεις μέχρι πρότινος αρχηγούς που συγκυβερνούσαν, πίεζαν για εξάντληση της τετραετίας; Είναι φανερό ότι οι «μνημονιακοί κουκουλοφόροι», που βρίσκονται εδώ και δύο χρόνια σε ανοικτή γραμμή και σε αγαστή σύμπνοια, πολιτική και ιδεολογική, με τους τεχνικούς της εκπόνησης των οικονομικών όρων των Μνημονίων, δραστηριοποιούνται όλο και πιο ανοικτά με τη συνέργεια πλέον του κυνικού λογοπλάστη προπαγανδιστή Β. Βενιζέλου, για τον επηρεασμό, μέσω αλλεπάλληλων εκβιασμών, του καθαυτό πεδίου άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα.

ΕΠΕΙΔΗ αυτό το έργο θα το δούμε να παίζεται σε πολλές εκδοχές μέχρι τελικής πτώσεως ενόψει των προσεχών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν, έχει σημασία να είναι ενήμερος ο λαός, ώστε να αποδομήσει και να ξεγυμνώσει τους φτηνούς προπαγανδιστές των εκβιαστικών διλημμάτων που αποσκοπούν στην παγίδευσή του. Μόλις προχθές ο Χ. Πρωτόπαπας, ανάμεσα σε άλλα που είπε περί του κόμματος ΠΑΣΟΚ, μας ξεφούρνισε το δήθεν βασικό δίλημμα ενόψει των εκλογών: Ή με το ευρώ ή με τη δραχμή! Όπου, μας εξήγησε ο ίδιος, το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ και η εναπομείνασα Ν.Δ., μετά τις διαγραφές, αποτελούν τον κορμό των δυνάμεων που σώζουν τη χώρα στο όνομα του ευρώ και ότι όλοι οι άλλοι με τις διαφοροποιήσεις τους αποτελούν τις δυνάμεις που θυσιάζουν τη χώρα στο όνομα της δραχμής. Στο ίδιο μοτίβο, με ιδεολογικό προκάλυμμα φτηνής όμως μικροπολιτικής ο Α. Λοβέρδος στο ιδεολογικό του μανιφέστο, την επομένη, οριοθέτησε το στρατόπεδο των 199 της Βουλής απ' όλους τους άλλους, που είναι, κατά τον Λοβέρδο, λαϊκιστές και δημαγωγοί. Το θράσος και η υποκρισία όσων συνέργησαν σε αγαστή σύμπνοια με τους ακραιφνείς εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα για την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, σε όλο του το μεγαλείο.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ μήκος κύματος η άθλια και απαράδεκτη κατά παραγγελία έκθεση που μας παρουσίασαν ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς σε πανομοιότυπες ομιλίες εκβιασμού των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων και της ολομέλειας της Βουλής προ εβδομάδος. Μια έκθεση που φιλοδοξεί να προκαλέσει «σοκ και δέος» για την ενδεχόμενη χρεωκοπία (στην οποία προφανώς μας έχουν οδηγήσει οι εμπνευστές της) και που κινείται σε τόνους, σε προβλεπτική δεινότητα και σε γλαφυρή αφηγηματικότητα πέραν της «Αποκάλυψης του Ιωάννου» και του πυρηνικού θρίλερ «Μια μέρα μετά».

ΑΥΤΗ η μαζική κατατρομοκράτηση του λαού διά της προπαγάνδας, αρκετές ώρες πριν από τη βίαιη καταστολή της μεγάλης αντιμνημονιακής διαδήλωσης την Κυριακή, δείχνει ότι οι εμπνευστές της δεν πρόκειται να τηρήσουν ούτε τους τυπικούς κανόνες για τις δημοκρατικές εξελίξεις, ότι βρίσκονται ταυτόχρονα «στο τσεπάκι» του κάθε Σόιμπλε, αλλά και στο πλάι του, ως ισότιμοι διεκπεραιωτές του πειράματος για τη φτωχοποίηση της Ελλάδας και των άλλων λαών της Ε.Ε. Δεν υπήρξε νοήμων πολίτης που να μην σκέφτηκε ότι αυτοί οι ίδιοι δεν παρήγγειλαν καμιά έκθεση στο Γενικό Λογιστήριο και σε οποιονδήποτε άλλο Οργανισμό για την πρόβλεψη και την εκτίμηση που θα είχαν στην ύφεση, την ανεργία, την κοινωνική συνοχή οι εφαρμογές του Μνημονίου στις διάφορες φάσεις μέσα σε μια διετία.

ΚΑΘΟΛΟΥ πρωτότυπα ο Β. Βενιζέλος μας ενημέρωσε ότι η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ασχολήθηκε επί μακρόν με τα πολιτικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα διέρρεε ότι στο επίκεντρο της ενόχλησης των Ευρωπαίων είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα της περιόδου και το ενδεχόμενο ανατροπής από τα αριστερά των πολιτικών συσχετισμών. Κουτοπόνηρα, για μια ακόμη φορά, αυτές οι δηλώσεις έγιναν για να προϊδεάσουν για την άτακτη υποχώρηση του πολιτικού συστήματος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. από τις δήθεν κόκκινες γραμμές για τη μη αποδοχή ευρωπαϊκής επιτροπείας, για τη δήθεν απόρριψη του ειδικού ταμείου της κατά προτεραιότητα εξόφλησης των πιστωτών και εν τέλει για την αποδοχή της παροχής βοήθειας κατά μήνα για να ισχύει στο διηνεκές ο εκβιασμός πάνω στην πολιτική ζωή του τόπου.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΣ πια ο Γ. Καρατζαφέρης από τον συναγελασμό των «υπευθύνων σωτήρων» της χώρας, τα λέει τουλάχιστον ωμά και καθαρά χωρίς φιοριτούρες και υποκρισίες: «Δεν πρέπει να αφήσουμε, όπως το ʼ42, την αριστερά να μονοπωλήσει τη μαζική διάθεση του λαού για αντίσταση, για αλληλεγγύη, για ανατροπή των πολιτικών που τον δυναστεύουν». Και προσθέτει: «Ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ο κομμουνισμός και ο μεγάλος κίνδυνος για την Ευρώπη είναι η κοινωνική αναταραχή που έρχεται».

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ας είναι μία μικρή πρόγευση για την πρωτόγνωρα σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που προοιωνίζεται η προσεχής εκλογική αντιπαράθεση. Αποτελούν όμως, αυτονόητα, επιπλέον μια ουσιώδη αιτία για να επιδιωχθεί η διεξαγωγή των εκλογών πάνω στα πραγματικά διακυβεύματα της κρίσης και με τη σφραγίδα της λαϊκής κινητοποίησης σ' αυτή την εξέλιξη.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=670671