Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/01/2001

Δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή Β.Μιχαλολιάκου

Ανακοίνωση τουΓραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την δολοφονικήεπίθεση εναντίον του βουλευτή Β.Μιχαλολιάκου

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή Β.Μιχαλολιάκου, τονίζονται τα εξής:

Η έκφραση του αποτροπιασμού για την εγκληματική ενέργεια και της ανακούφισης για την σωτηρία του βουλευτή της Ν.Δ. Β.Μιχαλολιάκου συνοδεύουν την πολιτική μας εκτίμηση ότι επιχειρείται για μια ακόμη φορά από σκοτεινούς κύκλους ο εγκλωβισμός και η ομηρία των δημοκρατικών εξελίξεων στη λογική της βίας και του αίματος.

Η καταδίκη αυτής της λογικής και της πρακτικής θα είναι αποτελεσματική μόνο εφ' όσον αποτελεί έκφραση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου συνειδητοποίησης και αποτροπής των οδυνηρών συνεπειών στη δημοκρατική πορεία της χώρας με τη διασφάλιση και όχι την περιστολή των δημοκρατικών εγγυήσεων του ισχύοντος νομικού συστήματος.


Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε σήμερα στο Τζάννειο νοσοκομείο τον βουλευτή της Ν.Δημοκρατίας κ. Β.Μιχαλολιάκο και ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Τέτοια χτυπήματα στρέφονται εναντίον της πολιτικής ομαλότητας και των δημοκρατικών εξελίξεων.

Ποιόν εξυπηρετούν τέτοιες δολοφονικές απόπειρες; Ποιος αξιοποιεί τέτοιες καταστάσεις που δημιουργούνται; Και κατά πόσον όλα αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα συνδέονται με τις συζητήσεις και τις πιέσεις που γίνονται σε βάρος της χώρας μας εν όψει διαφόρων εκκρεμών θεμάτων;

Ένα είναι βέβαιο. Η δημοκρατία δεν μπορεί να μπαίνει υπό την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών. Χρειάζονται να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, να υπάρξει ένα ουσιαστικό, κοινωνικό φρόνημα αποδοκιμασίας αυτών των δολοφονικών ενεργειών. Δοκιμάζεται η ευαισθησία όλων μας.

To Γραφείο Τύπου